Nyitókép: ČTK

 

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) június 30-ig négy weboldalt – Hlavné správy, Armádny magazín, Hlavný denník és Infovojna – blokkolt le, mivel a kiberbiztonsági törvény alapján káros aktivitást azonosítottak az oldalakon. A hírt Peter Habara, a hivatal szóvivője közölte.

 

A szóban forgó weboldalakat az ukrajnai helyzettel összefüggésben tiltották le, megakadályozva a káros tartalmak terjesztését az interneten. A Nemzetbiztonsági Hivatal 2022 júniusáig élhet ezzel a kompetenciájával.

 

 hirdetes_810x300  

Káros tartalom alatt olyan szoftvereket és adatokat értenek, amelyek kiberbiztonsági incidenst okoznak vagy okozhatnak. Káros aktivitás alatt pedig olyan tevékenységet értenek, amely kiberbiztonsági incidenst, csalást, személyes adatok vagy bizalmas adatok eltulajdonítását, súlyos dezinformációt és más hibrid veszélyt okoz vagy okozhat.

 

A korlátozó intézkedéseket az Európai Unió Tanácsa vezette be az ukrajnai orosz agresszióra reagálva. Ezen intézkedések alapján az unió haladéktalanul leállítja a dezinformációs és manipulatív médiákat az EU-ban az ukrajnai orosz agresszió végéig.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!