Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Igor Matovič pénzügyminiszter és az OĽANO elnöke a legkisebb okot sem látja arra, hogy meghátráljon az SaS-szel szembeni követeléseket illetően. Szerinte a gazdasági tárca vezetője, Richard Sulík (SaS) felelőtlenül megszökött a munka elől azzal, hogy benyújtotta lemondását. Matovič megjegyezte, ha elvégezték a munkájukat, számára nem okoz gondot a miniszteri szék elhagyása.

 

„A tíz követelés a válasz az ultimátumra. Mi nem adunk ultimátumot. Abban a pillanatban, amikor az SaS visszavonja ultimátumát, mi is visszavonjuk válaszunkat“

 

– jelentette ki. Állítása szerint nem ő követelte Sulík lemondását, de elfogadja a közös távozásra vonatkozó ajánlatát.

 

 hirdetes_810x300  

Amennyiben az SaS befejezi pályafutását a kormányban és kisebbségi kormány alakul, nem kíván a fasiszták szavazataira hagyatkozni.

 

„Talán megmutatkozik, hogy Szlovákia nem áll készen egy kisebbségi kormányzásra. De mindez csak egyetlen ember egójának következménye lesz, aki azt mondta, itt az ideje a zsarolásnak“

 

– mutatott rá.

 

Matovič továbbá hangsúlyozta, hogy minden, az embereket segítő és az államháztartás védelmét szolgáló intézkedést az adókból fedeznének, amelyeket az SaS blokkol. Egyúttal bírálattal illette Zuzana Čaputová államfő azért, mert olyan pozícióból végzi a pártpolitikát, amelynek teljesen pártmentesnek kellene lennie.

 

Heger a duzzogás jelének tartja Sulík lemondását

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!