Nyitókép: reprofoto Facebook/Radio Expres

 

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke biztosan nem távozik a pénzügyminiszteri posztból – ezt Braňo Závodský műsorában jelentette ki a Rádio Expresben. Mint mondta: „Igen, ma 15.00 órakor az SaS megbuktatja sorban a harmadik kormányt is”.

 

Matovič szerint az OĽaNO mozgalom tagjai ellenzik, hogy engedjenek a zsarolásnak, két képviselő kivételével a mozgalom minden tagja ellenzi a pénzügyminiszteri posztról való távozását.

 

A miniszter úgy véli, amennyiben lemondanak, azzal engednek az SaS zsarolásának. Saját helyzetét az ukrajnai háborúhoz hasonlította. Szerinte az ukránok sem tehetik le a fegyvert és nem engedhetnek utat az orosz agressziónak, éppen úgy, ahogyan ő sem mondhat le a pénzügyminiszteri posztról.

 hirdetes_810x300  

 

A pénzügyminiszteri poszton maradása állítólag az OĽaNO mozgalom ismételt kollektív döntése, nem pedig az ő önálló döntése.

 

„Először igyekezzen jobban a választásokon, aztán ugráljon“

 

– üzente Matovič Sulíknak.

 

Matovič szerint Sulík veszélyt jelent a demokráciára. Ismét megismételte, hogy az SaS-es miniszterek gyáván elmenekülnek. „Csak a vérben forgó szemekkel és a bosszúval foglalkoznak” – jelentette ki.

 

Szerinte az SaS nem az emberekért csinálj a politikát, hanem az oligarchákért és a „gazdagokért“, a tíz feltételük pedig a korrektség próbája volt, amelyen nem mentek át. Az SaS párt ugyanis teljesíthetetlennek tartja az OĽANO követeléseit.

 

„Egy alkalmatlan dilettáns“

 

– értékelte Sulík gazdasági miniszteri munkáját Matovič. Ugyanakkor bírálta a posztról való távozását is.

 

Matovič nem pályázik a megüresedett gazdasági miniszteri posztra, mert szerinte az elnök asszony nem nevezné ki. Szerinte Čaputová pártpolitikát folytat.

 

SME, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!