Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová államfő nagyra értékelte, hogy az újonnan kinevezett miniszterek szakértők. Azt kívánja nekik, hogy tárcáikat úgy irányítsák, ahogyan azt az alkotmány megköveteli és a polgárok elvárják. Ugyanakkor azt is hozzátette, a javaslataik elfogadásához politikai ellenfeleik szavazataira is szükségük lesz a parlamentben.

 

„Nincs kevésbé fontos jelen pillanatban, mint átvezetni hazánkat a válságon, és segíteni azoknak, akiket a válság térdre kényszeríthet”

 

– mondta az elnök asszony. Ezzel összefüggésben a legnagyobb elvárások a gazdasági minisztériumhoz kötődnek. Karel Hirmanról mint tapasztalt szakértőről beszél, akitől azt várja, hogy a vállalkozói környezetet is támogatni fogja.

 

 hirdetes_810x300  
Z¾ava: Novovymenovaný minister hospodárstva SR Karel Hirman a prezidentka SR Zuzana Èaputová poèas prijatia demisií ministrov za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a vymenovania nových èlenov vlády SR prezidentkou SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 13. september 2022. Foto: SITA/Branislav Bibel

 

A külügyi tárca új vezetőjét, Rastislav Káčert tapasztalt diplomatának és biztonságpolitikai szakértőnek véli. Elvárja, hogy a nyilvánosságnak az eddiginél is jobban tolmácsolja az orosz agresszió összefüggéseit, és ezzel hozzájáruljon a dezinformáció és a hibrid fenyegetések elleni küzdelemhez.

 

Z¾ava: Novovymenovaný minister zahranièných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káèer a prezidentka SR Zuzana Èaputová poèas prijatia demisií ministrov za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a vymenovania nových èlenov vlády SR prezidentkou SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 13. september 2022. Foto: SITA/Branislav Bibel

 

Az elnök szerint Viliam Karasnak az igazságügyi minisztérium új vezetőjeként ugyanúgy ki kell vívnia az összes igazságszolgáltatási ág és a nyilvánosság tiszteletét, mint a Szlovák Ügyvédi Kamara vezetőjeként.

 

Z¾ava: Novovymenovaný minister spravodlivosti SR Viliam Karas a prezidentka SR Zuzana Èaputová poèas prijatia demisií ministrov za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) a vymenovania nových èlenov vlády SR prezidentkou SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 13. september 2022. Foto: SITA/Branislav Bibel

 

Az államfő Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnököt bízta meg az oktatási minisztérium ideiglenes vezetésével azzal a kéréssel, hogy mielőbb jelentse be az új miniszter nevét.

 

Az elnök asszony azt is kijelentette, nem fogadta könnyen a négy SaS-es miniszter lemondását. Szerinte a miniszteri posztokon nyújtott teljesítményüket nem lehet átfogóan értékelni, mert félidő ben végeztek.

Čaputová elfogadta az SaS minisztereinek lemondását, és kinevezte az újakat

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!