Nyitókép: tactical-life.com

 

Két részre osztott tenderen keresztül szeretné modern fegyverekhez juttatni a szlovák hadsereget Jaroslav Naď védelmi miniszter. A DenníkN cikke szerint az üzletet még az előrehozott választásokig szeretné megkötni.

 

A fegyvervásárlás 25 ezer géppuska beszerzését jelenti. Ennek kisebbik része, 5 ezer fegyver, amerikai gyártmányú lehet mintegy 15 millió dollárért. Ezt Szlovákia amerikai pénzből, pontosabban a Foreign Military Financing (FMF) programból finanszírozná. Ebben a csomagban a tárca közlése szerint 200 millió dollár van, melyet az USA a szlovák hadsereg modernizációjára ajánlott fel még az Ukrajnába történt szlovák fegyverfelajánlások idején.

 

Feltétel azonban, hogy az amerikai pénzt amerikai fegyverek vásárlására kell elkölteni. A várakozások szerint ez a Colt M4-es kézifegyver lehet, mely a régiónkban ismert 58-as géppisztolyokat váltaná. Ez utóbbit évtizedek óta használják a cseh és a szlovák hadseregben is.

 hirdetes_810x300  

 

A maradék 20 ezer kézifegyver vásárlására európai fegyvergyártók is ajánlatot tehetnek. A cseh fegyvergyártókat a favoritok között emlegetik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.