Nyitókép: Polícia SR/Facebook

 

Júliustól 21-ről 18-ra csökkentik a szlovák rendőri szolgálat alsó korhatárát. Ezzel egy időben megszűnik a kadétszolgálat. Ez következik a rendőrség, a Szlovák Titkosszolgálat, a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar, valamint a vasúti rendőrség tagjainak állami szolgálatáról szóló törvényből, amelyet Zuzana Čaputová államfő csütörtökön írt alá.

 

A változtatásnak hozzá kellene járulnia ahhoz, hogy a polgárok a középiskolai tanulmányok befejezése után nagyobb érdeklődést tanúsítsanak a rendőri szolgálat iránt.

 

Eddig egy újonnan felvett rendőrnek csaknem egyéves tanulmányokat kellett elvégeznie ahhoz, hogy megszerezze a megfelelő rendőri végzettséget. Csak a tanulmányok elvégzése után és az egységhez való beosztása után kezdett el dolgozni.

 hirdetes_810x300  

 

A jóváhagyott törvény értelmében a felkészítő közszolgálati állományban lévő rendőrök főállású fizetésben maradnak a nappali tagozatos tanulmányok idejére a civil szféra kezdőbéres versenyképessége miatt.

 

A parlament elfogadta Miloš Svrček (Sme rodina) és Lukáš Kyselica (OĽaNO) képviselők módosító javaslatát is, amely szerint a kockázati prémium maximális összege az eredeti 232,50 euróról 500 euróra változik.

 

Ugyanígy 500 euróra változik a lakhatási támogatás felső összege is, korábban 232,36 euró volt. Mindkét pótdíj opcionális, nem kötelező.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!