Nyitókép: Facebook/Igor Matovic

 

Az OĽANO és barátai mozgalom olyan járművekkel indul a választási kampányban, amelyek Igor Matovič elnök szerint a maffia elleni harc szimbólumai.

 

A parlament képviselőjelöltjei 79 darab FIAT 500-as gépkocsival fognak közlekedni a szeptemberi választásokig. Ezután az online jelentkezők közül kisorsolják, hogy kik lesznek azok, akik négy évig, a következő választásokig vezetik majd a kocsikat. A sorsolásra a választási eredmények kihirdetésének napján vagy a következő napon kerül sor.

 

Matovič azt mondta: A FIAT-ok a kampányban szimbolikus jelentőségűek. Hozzátette:

 hirdetes_810x300  

 

„Az olaszok nagyra értékelik országuk eme ikonját. Az egyszerű emberek szimbóluma volt, mert az egyszerű emberek vezették ezeket az autókat, és a maffia az arcukba nevetett.”

 

– magyarázta Matovič. Az autókat a választási pénzből vásárolták. Egy autó ára körülbelül 10 ezer euró.

 

„Azért vagyunk itt, mert szeptember 30-án Szlovákia élete forog kockán. Miért „Mozdulj szavazni” a kampány neve? Mert ez rendkívül fontos. A maffia azt akarja, hogy minél kevesebben menjenek el szavazni, mi pedig mindig az ellenkezőjét akarjuk annak, amit a maffia akar.”

 

– mondta Matovič. Ugyanakkor, mint mondta, kiállnak azon ígéret mellett, miszerint 500 eurót kap mindenki, aki elmegy szavazni, függetlenül attól, hogy kire szavaznak.

 

„Ez a mi nyilvános ígéretünk, még ha a parlamenti pártok nem is hagyták jóvá, mi nem lépünk be semmilyen koalícióba anélkül, hogy ezt a feltételt ne teljesítenénk.”

 

– tette hozzá Matovič.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!