Nyitókép: Noviny.sk/reprofoto

 

Egy nő a Szobránci járásban található Bezó (Bežovce) községben a buszmegálló közelében egy dobozban hagyott újszülött gyermeket talált. Amint arról a Noviny.sk portál beszámolt, a gyermeket annak köszönhetően vette észre, hogy furcsa hangokat hallott a dobozból.

 

Amikor észrevette, hogy kisbabáról van szó, azonnal segítséget hívott. „Megerősíthetjük, hogy a segélyhívó vonalon tájékoztatást kaptunk egy újszülött felfedezéséről Bezó község egyik utcáján” – mondta Viliam Sládek, a Sürgősségi Egészségügyi Szolgálat Műveleti Központjának főkezelője.

 

A kisfiú legfeljebb kétnapos lehetett, amikor a dobozban hagyták – gondosan betakarva.

 hirdetes_810x300  

 

„Azonnal a helyszínre küldtük a sürgősségi mentőautót, amely az első vizsgálat után stabil állapotban szállította kórházba az újszülöttet” – tette hozzá Sládek. „Jelenleg jó az egészségi állapota” – tájékoztatott Bibiána Ovečková, a ProCare & Svet zdravia junior PR- és marketingszakértője.

 

Az ügyben gyermekelhagyás bűntette miatt már büntetőeljárás indult. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja, több verzióval is dolgoznak. Az egyik verzió szerint az újszülöttet saját édesanyja hagyta el.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!