Nyitókép: SITA/AP

 

Egy orosz győzelem az ukrajnai háborúban kilencszer többe kerülne nekünk. Ezt a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala jelentette be a közösségi oldalán, mondván, hogy Ukrajna támogatása a legolcsóbb lehetőségünk.

 

Szlovákia, Lengyelország, Magyarország és Románia eddig több mint ötmilliárd eurós katonai és nem katonai segélyt adott Ukrajnának.

 

A kormányhivatal további állítása szerint Oroszország győzelme esetén egy agresszív hatalom szomszédságában találnánk magunkat, és évente kétmilliárd euróval többet kellene költenünk saját hadseregünkre.

 

Egyúttal országunk kockázatos állammá válna, és évente 900 millió euró értékű külföldi befektetéstől esnénk el.

 

A kormányhivatal ugyanakkor azt állítja, hogy Ukrajna integrációja az Európai Unióba és a NATO-ba gazdasági növekedést tenne lehetővé, ami hazánkat is pozitívan érintené.

 

„Sokak számára kényelmes megoldás lehet a harcok azonnali lecsillapítása és a befagyott konfliktushoz vezető fokozatos út, de az előnyök ebben a forgatókönyvben sem haladják meg a potenciális költségeket”

 

– kommentál egy másik lehetőséget a kormányhivatal.

 

Kifejtette, hogy a fronton kialakult patthelyzet akadályozná Ukrajna és szomszédai gazdasági fejlődését, és bármikor fegyveres összecsapássá fajulhatna.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.