Nyitókép: TASR – Katarína Bačová

 

Az első két szlovák pilóta már a nyár végén befejezte az F-16 Block 70-es vadászgépekre való kiképzést. Szlovákiába való visszatérésüket követően többek között a vadászgépek üzemeltetésének előkészítésével fognak foglalkozni. A jelenlegi megállapodás szerint a gépeket a jövő év második negyedévétől fokozatosan szállítják a Szlovák Légierő igényeinek megfelelően.

 

„A minőségi repülőgépek és fegyverrendszerek mellett a jól felkészült személyzet is elengedhetetlen a légim űveletek sikeres és hatékony végrehajtásához. Ugyanakkor bízom abban, hogy a pilóták a megszerzett ismereteket és készségeket teljes mértékben alkalmazni fogják a többi repülőszemélyzet kiképzése, valamint a harci század átszervezése során a szliácsi repülőtéren”

 

– mondta Martin Sklenár, a védelmi minisztérium vezetője. Az első szlovák F-16-os pilóta kiképzése 2019-ben kezdődött, míg a második pilóta 2021-ben kezdte meg a képzését. Az F-16-osok átadásáig a pilóták rendszeres ellenőrző repülésekkel fogják fenntartani képesítésüket.

 

 hirdetes_810x300  

A minisztérium szeptemberben erősítette meg, hogy az első F-16-os vadászgépet Szlovákia számára már legyártották, és további 13 példány gyártása a tervek szerint halad.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!