Nyitókép: RTVS live, reprofoto

 

A Környezetvédelmi Minisztérium és az Földművelésügyi Minisztérium szorosabb együttműködést hirdet. Tomáš Taraba környezetvédelmi miniszter (SNS-jelölt) és  Richard Takáč (Smer-SD) mezőgazdasági miniszter közös sajtótájékoztatójukon elmondta, egyértelmű jelzésről van szó, hogy a két tárca között hosszú évek óta fennálló rossz viszony véget ér.A két miniszter több témát is érintett, például az elszaporodott vadállatok, farkasok és medvék által okozott károk kérdése. Taraba hozzátette: reagálnak a Muránská-síksági tarvágással kapcsolatos aktuális információkra is, ahová közös vizsgálatot küldenek.

 

„Ami nagyon fontos – megoldottuk a nemzeti parkok, illetve zónák kérdését. Világos jövőképünkkel a kormányprogramban fogunk részletesen beszélni” – jelentette be Taraba. Mint elmondta, ő és Takač miniszte  egyetértettek abban, hogy alapvetően a nemzeti parkok teljes rendszerét újra kell definiálni a nemzetközi kritériumok szerint A környezetvédelmi miniszter szerint ez az egyetlen objektív tényező. Egyben a a nemzeti parkok újradefiniálását tervezik annak függvényében, hogy az egyes területek hogyan felelnek meg ezeknek a kritériumoknak.

 

Taraba azt is elmondta, hogy aktív munkacsoportok létrehozásában is megállapodtak, amelyek rendszeresen találkoznak a felmerülő problémák megoldása érdekében. Találkozójukon az uniós helyreállítási terv és élelmiszer-önellátás kérdéseit is megnyitották. Takáč agrárminiszter elmondta, hogy együttműködésükre azért is nagy szükség van, mert Szlovákiában  sokan élnek vidéken.

 hirdetes_810x300  

 

„Ezért a Környezetvédelmi Minisztériummal közösen meg fogjuk keresni azokat a módokat, hogy a vidéket és az ország sokszínűségét az élelmiszer-önellátás és -biztonság növelésére fordítsuk, hogy minőségi szlovák élelmiszereket tudjunk eljuttatni az ország polgáraihoz. Mégpedig megfizethető, elérhető áron”

 

– mondta Takáč . Hozzátette, hogy Tarabával keresik a lehetőségeket például az egyes pénzügyi források közös felhasználására.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.