Nyitókép: TASR

 

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter nem vetett véget a káosznak, amelynek a megszüntetését ígérte, sőt: Tettei megosztják a társadalmat, elmélyítik a konfliktusokat és nemzetközi szinten is szégyent hoznak – közölte Martina Holečková, a KDH parlamenti klubjának elnöke. A parlament KDH-s képviselői ezért a menesztése mellett szavaztak.

 

„A belügyminiszternek csak néhány napra volt szüksége ahhoz, hogy meggyőzzön minket és az egész közvéleményt arról, hogy tettei és arrogáns viselkedése miatt távoznia kellene a posztjáról.”

 

– áll Holečková közleményében. Szerinte Šutaj Eštok nem tartotta be az ígéreteit. A KDH azt is kifogásolta, hogy a miniszter nem vetett véget a rendőrháborúnak.

 

 hirdetes_810x300  

A szerdai bizalmatlansági szavazáson a jelenlévő 136 képviselőből mindössze 61 szavazott a belügyminiszterrel szembeni bizalmatlansági indítvány mellett. Az ellenzék a rendőrségnél végrehajtott tisztogatások, valamint a nyomozók szolgálaton kívül helyezésével elkövetett törvénysértés miatt akarta eltávolítani Šutaj Eštokot.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!