Nyitókép: Körkép.sk

 

Európa több országához hasonlóan ma Szlovákiában is utcára vonultak a gazdák. A szervezők elvárásai szerint ez lesz az ország történetének legnagyobb ilyen jellegű traktoros gazdatüntetése. A Körkép.sk a felvidéki magyar konvojt kapta lencsevégre, amint épp a Csallóközből haladnak Pozsony felé a 63-as úton.

 

A főváros felé vezető első osztályú út bekötő útjain rendezett, fegyelmezett sorokban várták, hogy megérkezzen a déli, magyar konvoj, amihez folyamatosan újabb és újabb gazdák csatlakoztak traktorjaikkal. Kameránk Dunaszerdahelyen, Sárosfánál és Gellénél is látta a várakozó gazdákat, akik 10 óra után indultak el a főváros felé. A konvojban magyar címeres zászlót is láttunk feltűzve az egyik traktoron. Képeink:

 

 hirdetes_810x300  

 

 

A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara  szervezésében ma országszerte többezer traktor vonul utcákra, Pozsonyban egy nagy közös tüntetés keretében mondják el követeléseiket. Ezek jellemzően az Európai Unió mezőgazdasági politikájával való fenntartásokként összegezhetők. Szlovákiában, mint ahogy a környező országokban is, elsősorban az Ukrajnából érkező ellenőrizetlen gabona jelent problémát, de ugyanúgy a mezőgazdasági támogatások kifizetésének késése is problémát okoz.

 

További részletek cikkünkben:

 

Indul a gazdatüntetés: csütörtökön több ezer traktor lepi el az országutakat

 

Egyelőre elsősorban forgalomlassításról tudunk beszámolni, a nap folyamán várhatóan több határátkelőhely is lezárásra kerül.

 

Gyimesi György, a Magyar Szövetség alelnöke szintén támogatásáról biztosította a gazdákat:

 

 

A főváros mellett több járási és megyei székhelyen is figyelemfelkeltő akció zajlik. Galántán városi hivatal előtt a tüntetők (11.30-kor) saját termesztésű almával, illetve zsíros kenyérrel, hagymával kínálják az érdeklődőket. A rendőrök lezárták a körforgalomból kivezető egyik útszakaszt.

 

 

 

A Körkép.sk figyelemmel követi a mai akciót és beszámol az aktuális fejleményekről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.