Nyitókép: Facebook/Ministerstvo Zahranicných Vecí

 

Intenzíven figyelemmel kíséri a közel-keleti történéseket a Szlovák Külügyminisztérium, miután Irán éjszakai támadást intézett Izrael ellen. A tárca kapcsolatban áll a nagykövetségekkel, amelyek a helyszínen figyelemmel kísérik a helyzetet – közölte a külügy kommunikációs osztálya.

 

„Tekintettel a térségben kialakult helyzet dinamikus alakulására, felszólítunk minden szlovák állampolgárt, aki jelenleg a térségben tartózkodik, hogy saját biztonságuk érdekében tartsák be az összes utazási ajánlást” – közölte a külügyminisztérium, hozzátéve, hogy vészhelyzet esetén a szlovák állampolgárok kapcsolatba léphetnek az illetékes szlovák nagykövetségekkel.

 

A szlovák diplomaták biztonsága érdekében azonban a külügyminisztérium nem fogja nyilvánosan közölni az ilyenkor szokásos eljárásokat.

 hirdetes_810x300  

 

Irán vasárnapra virradó éjszaka több mint 300 drónnal és rakétával támadta Izraelt – közölte az izraeli hadsereg. A rakéták 99 százalékát sikerült lelőniük. Teherán azt közölte: a támadás megtorlás volt a szíriai Damaszkuszban lévő iráni nagykövetség elleni, Izraelnek tulajdonított légitámadásért, valamint más „bűncselekményekért”, köztük a Gázai övezetben dúló háborúért.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!