Nyitókép: SITA/Martin Havran

 

Kelet-Szlovákia sajátos és rendkívül életképes – mondta Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság jelenlegi elnöke kassai hivatali ideje során. Ezen a héten Szlovákia második legnagyobb városából teljesít utoljára szolgálatot mandátuma keretében. A következő napokban más keleti városokba is ellátogat.

 

Kedden találkozott Kassa polgármesterével, Jaroslav Polačekkel, valamint Kassa-Óváros városrészének polgármesterével, Igor Petrovčikkal. Délután a Posta utcai Gimnáziumba látogatott el, amely országos és nemzetközi szinten is sikeres diákvállalatairól ismert.

 

„Egy éven keresztül vállalkozásokkal, nagyon gyakorlati készségekkel és tudással foglalkoznak – hogyan kell vállalkozást indítani, hogyan kell azonosítani egy terméket, hogyan kell azt előállítani és hogyan lehet forgalomba hozni, egészen a vállalkozás bezárásáig. Megint ugyanaz az érzésem, mint amit mindig itt érzek keleten – de másutt is, hogy nagyszerű emberek vannak Szlovákiában, nagyszerű és ígéretes fiatalok. Amit bemutattak, az ötletes, hasznos a társadalom számára, okos, egyedi és életképes a piaci pozíció szempontjából”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki a leköszönő államfő.

 

Saját elmondása szerint kelet-szlovákiai szolgálata alatt számos olyan találkozást élt át, amely örökre megragadt az emlékezetében – legyen szó üzleti életről, civil szervezetekről, jótékonyságról vagy különböző közintézményekről.

 

„Kelet valóban különleges, rendkívül életképes. Az itteni emberek sajátos minőséget hoznak, ezért is szeretek mindig idejárni. Így a médiában is van lehetőségünk felhívni a figyelmet arra az egyediségre, ami itt van”

 

– mondta.

 

Čaputová keddtől péntekig dolgozik utoljára Kassáról. Kedden a technológiai vállalat termelését tekinti meg, este pedig a SME TU platformon belül fiatal nőkkel tárgyal a társadalmi és politikai életben való részvételről. Az államfő Kassa mellett Eperjesre, Ólublóra és Zboróba is ellátogat hivatali ideje alatt. Pénteken Kassán fogadja az Európai Bizottság alelnökét, Věra Jourovát.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!