Nyitókép forrása: pixabay

 

A június 8-i európai parlamenti (EP) választásra is lehet választói igazolványt kérni, amellyel bárhol az országban lehet szavazni. Az önkormányzatok szerdától, április 24-től kezdik kiadni az igazolványokat. E-mailben vagy levélben is ki lehet kérni május 20-ig, személyesen pedig még június 7-én is el lehet intézni – tájékoztatott honlapján a belügyminisztérium.

 

A hivatal megvárásra kiállítja az igazolványt, és meghatalmazott személy is kiválthatja azt, csak a kérvényező személyi adatait kell megadnia.

 

Az önkormányzatnak a honlapján vagy a hivatali hirdetőtáblán közzé kell tennie azt az e-mail címet, amelyen az igazolványt kérvényezni lehet. A kérvényben fel kell tüntetni a választó teljes nevét, születési számát, állampolgárságát, állandó lakhelyét és azt a lakcímet, ahova az önkormányzat postázza az igazolványt. Az igazolványt három munkanapon belül, ajánlott levélben küldik el.

 

 hirdetes_810x300  

A választói igazolvány csak a személyi igazolvánnyal együtt érvényes, és a saját lakhelyén is szavazhat vele a választó.

 

23 párt és egy választási koalíció indul Szlovákiában az EP-választáson. A szavazás június 8-án lesz, a lakosság 15 EP-képviselőt választ, öt évre. Egy pártlistát lehet kiválasztani, és azon legfeljebb két jelölt sorszámát bekarikázni.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!