Ha Szlovákia a Jézuskától karácsonyra új minisztereket kérhetne, biztosan felírná a listára Robert Kaliňák, Peter Gajdoš és Érsek Árpád nevét.

 

Robert Kaliňák belügyminiszter nem tudott normálisan nyilatkozni, amikor a zöld trikósok járkáltak a vonatokon. Az emberek rendőrségbe vetett bizalmát azzal vesztették el, amikor a Smer egyik helyi politikusa Kassán szintén őrjáratokat kezdett el szervezni, de nem esett le neki, hogy ezt csak a rendőrség teheti meg.

 

(..)

Emlékezzünk vissza a Bašternák-ügyre, ami igazolja, hogy Kaliňák egy nagyon gyenge, nem erős miniszter. Az állam emiatt elveszti iránta mutatott tiszteletét, ezért pedig belügyminiszternek nagyon veszélyes.

 hirdetes_810x300  

 

Hasonlóan, mint Peter Gajdoš (védelmi miniszter). Az SNS a jelölésénél olyan konfliktuskerülő embert keresett, aki tisztelegni tud majd az elnöknek, de nem lesz kapacitása törődni a hadsereggel és a hírszerzéssel.

 

Az igazi pártmunkára ott van Andrej Danko szomszédja, aki a szolgálati hivatal vezetőjeként gyakorlatilag vezeti a minisztériumot. A világ az utóbbi években úgy változott, hogy Szlovákiának is szüksége lehet hadseregére. A miénk kicsi és működésképtelen, nem tudunk mit kezdeni vele.

 

(..)

Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter nem tehet róla, hogy milyen állapotban vette át az állami megrendelések harcmezejét a Sieť felbomlása után. De ő  az, akinek féken kellene tartania az építési vállalatokat és a regionális lobbistákat abban az időben, amikor az egész koalíció azt sorolja, hogy az alapvető probléma a pénz hiánya.

 

Érsek azonban maga is regionális lobbista, amivel még dicsekszik is.

 

Az ország építéséhez Érsek azzal járulhatna hozzá, ha minisztersége továbbra is kétségbeesett marad, a közvélemény pedig elveszíti türelmét és végre valahára megkérdi, valójában milyen motivációkkal vezeti a közlekedési projekteket.

 

 

dennikn.sk – Konštantín Čikovský: Traja najhorší ministri tretej Ficovej vlády

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!