A harmincadik életév után az emberek többségénél már megjelennek az első halovány, de azért észrevehető szarkalábak, mimikai ráncok. Ilyenkor azonban még viszonylag egyszerű őket eltüntetni, de persze ehhez egy jól összeállított arcápolási rutinra, valamint megfelelő kozmetikumokra van szükség. Nézzük is a részleteket!

 

Tisztítás

 

Nagyon fontos, hogy az arcápolási termékek csak tiszta bőrön tudják maximálisan kifejteni a hatásukat, így akár a reggeli, akár az esti rutinról van szó, az első lépés mindig egy alapos tisztítás legyen! 

 

 hirdetes_810x300  

Ehhez használjunk a bőrtípusunknak megfelelő arclemosót! Amennyiben napközben sminket is viseltünk, akkor célszerű dupla lemosást alkalmazni, vagyis először például sminklemosót vagy micellás vizet használni, majd utána géles vagy habos arctisztítót. 

 

Végül öblítsük le a bőrt langyos vízzel, és töröljük szárazra! A bőrünk így már készen áll az anti-aging hatóanyagok használatára.

 

Koncentrált ránctalanító hatóanyagok alkalmazása

 

Amennyiben a ráncok csökkentése a cél, mindenképp építsük be a rutinunkba a szérumok használatát, hiszen ezek a készítmények magasabb arányban tartalmazzák a hatóanyagokat, mint a krémek. A bőröregedés ellen kiváló a retinol és a retinal, de ezeket csak óvatosan, fokozatosan szabad elkezdeni alkalmazni, ugyanis amíg nincs hozzászokva a bőrünk, addig irritációt okozhatnak.

 

Ha a retinoidok használatától idegenkedünk, akkor helyettük választhatjuk a bakuchiolt tartalmazó készítményeket is, ugyanis ez a hatóanyag a retinol kíméletes, növényi alternatívája, melyet a maláj tea nevű növényből nyernek ki. Egy bakuchiolos szérum érzékeny bőrön is bátran használható, hatása pedig megegyezik a retinoléval. 

 

Az öregedés egyik jele, hogy a bőr természetes megújulási folyamata lelassul, ám ezt tudjuk serkenteni a kémiai hámlasztók használatával, melyek leoldják a bőrről az elhalt hámsejteket, ezáltal frissebb, üdébb bőrt eredményeznek. Ráncok esetén érdemes kipróbálni az AHA-savat, hiszen ez az anyag fokozza a kollagéntermelést, ezáltal fiatalítja a bőrt.

 

Ránctalanító krémek használata

 

A reggeli és az esti rutint is zárjuk egy ugyancsak ránctalanító hatóanyagokat tartalmazó hidratáló krém használatával! A megújult Helia-D Botanic Concept termékcsaládban nappali és éjszakai ránctalanító krém is található. 

 

A könnyed, nappalra való krém gyorsan beszívódik, nem hagy ragacsos érzetet, és olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a bakuchiol, a tokaji aszú és az esszencia, a szőlőmagolaj, a shea vaj, valamint az E- és a B5-vitamin.

 

Este pedig az arcápolás záró akkordjaként vigyük fel a termékcsaládba tartozó éjszakai ránctalanító krémet, ami ugyancsak tartalmazza az imént említett hatóanyagokat, kiegészítve ligetszépe-, barack- és homoktövisolajjal. 

 

A kellemes illatú, testes krém puhává és selymessé teszi a bőrt, a ránctalanító összetevők pedig az éjszaka folyamán is dolgoznak. Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk el a mindennapos fényvédelemről sem, ami nélkül egyetlen anti-aging rutin sem lehet teljes!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!