Akár egy nagyvárosban, akár vidéken élünk, fontos, hogy megfelelő minőségű legyen a levegő az otthonunkban. Míg előbbi esetben elsősorban a járművek által kibocsátott végtermékek, gyárak szennyezik a levegőt, addig vidéken főként a nem éppen környezetbarát fűtési módszerek okoznak légszennyezést.

 

Megoldást jelenthet, ha a TisztaLevegőt webshopjában kapható légtisztító készülék segítségével gondoskodunk a káros anyagok kiszűréséről. Nem mindegy azonban, hogy milyen berendezést választunk. A következőkben arról lesz szó, hogy milyen szempontokat kell mérlegelni egy ilyen eszköz kiválasztásakor.

 

Fontos, hogy mire képes az adott légszűrő

 

 hirdetes_810x300  

Nem lehet pusztán egy légtisztító készülék ára vagy márkája alapján racionális döntést hozni. Fontos, hogy győződjünk meg arról, hogy a berendezés valóban hasznos-e, alkalmas-e ellátni maradéktalanul azt a feladatot, amilyen célból vásároljuk.

 

Nézzük meg, hogy milyen szűrő van a kiszemelt eszközben! Ha van benne ezüstionos plazmasterilizáló, az nagyszerű, hiszen ez képes a baktériumok, valamint a gombák 99,9 százalékát elpusztítani. Ez az egyik legmodernebb szűrő. További jó hír, hogy csupán fél órára van szükség ahhoz, hogy elérjük ezt a fertőtlenítési szintet.

 

A HEPA-szűrős gépek is meglehetősen hatékonyak, hiszen a 0,3 mikron méretű részecskék már fennakadnak a szűrőjükön. Az ilyen légtisztítók a levegőbe nem illő elemek 99%-át kiszűrik.

 

Attól is függ, hogy milyen gép a jó választás, hogy hol élünk

 

Az otthonunk elhelyezkedése és a környezetünk is meghatározó abból a szempontból, hogy milyen gépet érdemes vásárolnunk. Por mindenütt van a levegőben, így az alapvető fontosságú, hogy olyan eszközt rendeljünk, aminek van előszűrője és porszűrője. Érdemes tudni, hogy a porszemen kívül így biztosak lehetünk abban is, hogy az állatszőrök is fennakadnak a szűrőn.

 

Amennyiben forgalmas út mentén vagy egy város központjában élünk, akkor szénszűrővel felvértezett modellt érdemes választani. Ez ugyanis a kipufogófüstöt és a dohányfüstöt is jó hatékonysággal szűri ki. Ha a környékünkön fával fűtenek, ugyancsak célszerű megfontolni egy ilyen készülék beszerzését. 

 

A készülék teljesítménye sem mindegy

 

Ideális esetben egy légszűrőnek képesnek kell lennie arra, hogy az adott helyiség levegőjét félóránként megtisztítsa. Szerencsére előre ki lehet számolni, hogy egy szobához milyen teljesítményű gépre van szükség. Számítsuk ki a helyiség térfogatát, majd szorozzuk meg 2,5-tel! Ha allergiás személy is van a családban, akkor jobb, ha 4-gyel szorozzuk fel a térfogatot.

 

Vegyük figyelembe, mekkora zajszinttel üzemel a gép

 

Hiába végez jó munkát egy légszűrő, ha rendkívül zajos, miközben működik. Modern korunk légszűrő berendezései azonban még a 62 decibeles zajszintet sem érik el működés közben. Amelyik modellnek van éjszakai üzemmódja, az 30 decibeles zajsszinttel is el tudja látni a feladatát.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!