A haszonnövények kezdeti fejlődése nehézségekbe ütközhet, ha nem jutnak megfelelő mennyiségű tápanyaghoz. Megoldást jelenthet, ha foszforban gazdag indító műtrágyát juttatunk ki számukra.

 

A Gazdadiszkont kínálatában műtrágyák széles választéka vásárolható meg kényelmesen online. A webáruház termékpalettájáról a starter műtrágyák sem hiányoznak, az egyik legjobb készítmény a piacon jelenleg a Pannon Starter.

 

Miért olyan fontos a foszfor a növények számára?

 

 hirdetes_810x300  

A növények számára rendkívül fontos a foszfor utánpótlása. Ez az ásványi anyag a fotoszintézisben kardinális kérdést játszik. Ezenfelül az olyan folyamatokban is fontos a foszfor szerepe, mint az energiaátvitel vagy épp a sejtosztódás.

 

Kellő mennyiségű foszfor nélkül aligha tudnak a növények erős gyökérrendszert kialakítani. Márpedig erős gyökerek nélkül a víz, valamint a tápanyagok felvétele sem fog hatékonyan lezajlani. Ez pedig a növény elgyengüléséhez, pusztulásához vezethet.

 

A foszfor a virágok, valamint a termés kialakulásához is alapvető fontosságú. Segítségével a rügyek és a virágok is gyorsabban, szebben fejlődnek, továbbá közvetlen hatása van a foszfor jelenlétének a termés méretére és súlyára. Sőt, még a betegségek, valamint a kártevők elleni küzdelemben is szerepe van ennek az ásványi anyagnak. A sejtfalak kialakításában is részt vesz, ily módon tudja megóvni a növényeket a rovaroktól, valamint a kórokozóktól.

 

A foszforban gazdag indító műtrágyák felhasználása

 

Az olyan starter műtrágyák, mint amilyen a Pannon Starter, már bizonyították hatékonyságukat. Éppen ezért vásárolják sokan ezt a készítményt, mivel használatával garantáltan kiszámítható eredményekre lehet számítani.

 

Egységes szemcsemérettel rendelkezik, így nagyon egyszerű beállítani a kívánt dózist. Különleges formulációja szabályozottan adja le a tápanyagokat: a foszfor mellett a nitrogént, a kén-trioxidot és a cinket is. Mikrogranulálási eljárással készül, így nagyon könnyű kijuttatni.

 

A szóban forgó indító műtrágyát a vetéssel egyidejűleg kell a talajba juttatni szántóföldi növények esetében. Ezt követően hamarosan ki is fejti a készítmény a jótékony hatását, és jelentős mértékben segíti a gyökérképződést a kezdetektől fogva. Mivel a szemcseméret mindössze 0,5-1 milliméteres, így a mag körül kiválóan el tud oszlani a mikrogranulátum.

 

Többféle indító műtrágya közül lehet választani

 

Rengeteg különböző típusú és kiszerelésű starter műtrágya érhető el a piacon. Léteznek tablettás, por alapú, granulátum formátumú és folyékony kiszerelésű műtrágyák is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, a folyékony forma például jobb eloszlást tesz lehetővé, és még szárazabb időszakban is jobban hasznosul.

 

Minden esetben fontos betartani a használati utasításban írt dózisokat. Az egyes növényeknek, így az őszi búzának, a kukoricának, a repcének, a cukorrépának eltérő mennyiségű műtrágyára van szüksége ahhoz, hogy gyors ütemű fejlődésnek tudjon indulni.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!