Nyitókép: Körkép.sk/kpa

 

Mátyusföldi programkínálatunk április 25-től május 6-ig.

 

Galántán újfent megnyitják a klubot, amelynek célja a mentális egészség támogatása.

 

 hirdetes_810x300  

 

Galántán retro napot tartanak.

 

A Galántai Honismereti Múzeum nosztalgikus napok következnek. 2024. április 25-én, csütörtökön 18:00 órakor levetítik a nyilvánosságnak azt a gyűjteményben őrzött dokumentum-reklámfilmet, amelyet a Galántai járásról készítettek éppen 50 évvel ezelőtt. A nosztalgikus hangulat egészen május 1-ig tart, addig lesz ugyanis látogatható egy kis kiállítás a 20. század 60-as éveitől összeválogatott tárgyakból, melyek a múzeum és az intézmény munkatársainak magángyűjteményéből származnak.

A Séta a Galántai járásban c. filmet a Csehszlovák Televízió készítette a Galántai Járási Bizottság részére 1974-ben. Ez a 45 perces film bevezeti a látogatókat a múltba és megmutatja, hogyan éltek, dolgoztak, szórakoztak az emberek 50 évvel ezelőtt Galántán és környékén.

A film nyilvános vetítésének gondolatával együtt született meg egy kicsi nosztalgikus kiállítás installálása is, hogy a film hangulatát és atmoszféráját alátámassza. A muzeológusok elkezdték kiválogatni a tárgyakat a gyűjteményből, de lelkesen hordták az otthon talált dolgaikat is. A látogatók így láthatnak kemping-szettet, pionír jelvényeket, rádiókat, játékokat és számos egyéb, már-már elfeledett tárgyat a 70-es évektől egészen az ezredfordulóig. 

 

A Galántai Honismereti Múzeumban a Séta a Galántai járásban (1974) c. film magyar nyelvű vetítésére 2024. április 25-én, 18:00 órakor kezdődik. A nosztalgikus retró kiállítás a múzeum nyitvatartási idejében 2024. május 11-ig látogatható. 

 

 

Galántán filmes napok is következnek.

 

Királyrévben majális várható.

 

Feketenyéken is majálist tartanak.

 

Galántán május elsejei programsorozatot szerveznek.

 

 

 

Tallóson ünnepséget szerveznek.

 

Nádszegen első alkalommal rendezik meg a Hangzó Helikon fesztivált.

 

 

 

A Hangzó Helikon fesztiválsorozat egy csodás hagyományt kíván népszerűsíteni a Kárpát-medencében: az énekelt vers műfaját.

 

 A felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló rendezvényeken jeles művészeink adják elő a magyar költészet megzenésített gyöngyszemeit.

 

A koncertek mellett egyéb, a klasszikus és a kortárs magyar költészetet népszerűsítő programokra, valamint gyerekfoglalkozásra is sor kerül.

 

 

Részletek megtalálhatóak ITT.

 

Jó szórakozást kívánunk minden Tisztelt Olvasónknak!

 

Kövessék figyelemmel a Körkép.sk hetente megjelenő programkínálatát!

 

Összeállította: Körkép.sk/Laky Erzsébet

Poszterek, meghívó forrása: az adott települések Facebook-oldala és hivatalos honlapja

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!