Nyitókép: dac1904.sk

 

Egyre világosabban látszik, hogy van pénz, igencsak sok pénz van a DAC futballcsapatánál. Annyi, hogy még a kispadon ülő kiegészítő ember, cserejátékos sem hajlandó eligazolni a magasabban jegyzett cseh bajnokságba, hiába vetette ki rá hálóját az adott klub, mely stabil kezdőjátékosként számolna vele a bennmaradásért vívott küzdelemben. A DAC-nál ugyanis jóval többet kereshet, állapította meg keserűen Juraj Jarábek, a Karviná vezetőedzője.

 

Amíg tehát Magyarország győzi pénzelni Világi Oszkár oligarcha csapatát, nincs túl nagy nyomás a teljesítményre és utalják a magas fizetéseket minden hónap elején. Pénz biztosított, az akadémiára is érkeznek az eurómilliók akkor is, ha lassan már csak nagyítóval találunk magyar játékost a keretben. Ugyanez a helyzet a szintén az oligarchához tartozó Győrnél is.

 

 hirdetes_810x300  

 

Túlfizetett, motiválatlan még a DAC kispad is

 

A cseh első osztályban a kisesés ellen küzdő MFK Karviná vezetőedzője a prágai Slavia elleni háromgólos vereség utáni sajtótájékoztatón fakadt ki:

 

„Idehozni játékost olyan feltételekkel, amilyet megengedhetünk magunknak, probléma, óriási probléma. Szlovákiában szereplő játékos, jól megfizetve Dunaszerdahelyen inkább a kispadon fog ücsörögni és felveszi a havi 15 ezer eurós fizetést, minthogy hazatérjen és segítsen nekünk,”

 

– fogalmazott a Karviná vezetőedzője. A sajtó gyorsan kiderítette, hogy a cseh első osztály utolsó előtti helyén álló Karviná a DAC védőjével, a korábban Zsolnán is megfordult Filip Kašával tárgyalt.

 

Kaša egyébént nem ismeretlen Karviná számára, hiszen előtte a szintén cseh Plzeň játékosa volt. Innen érkezett 2023 júniusában ingyen a DAC-hoz, de nem tudott stabilan a kezdőcsapat tagjává válni. Utoljára tavaly októberben a Trencsén ellen decemberben, a Slovan ellen játszotta végig a mérkőzést. Az érkezése óta játszott 20 mérkőzésből 10-szer lépett kezdőként vagy csereként pályára.

 

 

Van pénz a DAC-nál

 

Dunaszerdahelyen tehát láthatóan nem okoz problémát a pénz. A hétvégén a Nagyszombat bravúros legyőzésével várhatóan a felső osztályban maradó DAC – köszönhetően nagyrészt a magyar állam nagyvonalú támogatásának – jóval magasabb fizetést képes biztosítani kiegészítő embereinek is, mint amilyenre az erősebb cseh bajnokságban bennmaradásért küzdő csapat fizethet.

 

Hogy mennyire sikeres a sárga-kék futballpolitika, annak fokmérője a csökkenő nézòszám, illetve az egyre kevesebb bérletes a MOL Arénában. Az MBH Bank mindenesetre biztosítja az anyagiakat továbbra is, Kaša pedig elégedett a kispadon.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.