Rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezetnek be a farsangi utcai mulatságok idejére a németországi Kölnben, hogy megelőzzék a szilveszteri szexuális támadások és rablások megismétlődését, a városvezetés hétfőn ismertetett tervei szerint egyebek mellett a tavalyinak több mint a kétszeresére emelik a rendőrök számát és különleges védett övezeteket alakítanak ki a belvárosban.

 

 

 

A február 4-től 10-ig tartó karneváli szezon legnagyobb rendezvényeire több mint 2000 rendőrt vezényelnek az utcákra, a mentők, tűzoltók és segélyszervezetek pedig további csaknem 900 emberrel dolgoznak majd a csütörtök esti, a vasárnapi és hétfői tömegrendezvényeken, és munkájukat több mint 400 közterület-felügyelő és 10 tolmács támogatja.
 

 

 hirdetes_810x300  

A jelmezes felvonulásokon egymillióan vehetnek részt, és a városvezetés arra törekszik, hogy a hagyományok megőrzése mellett gondoskodjon biztonságukról. A hatóságok nem tűrnek el semmiféle rendbontást, az agresszív részegekkel szemben éppen olyan határozottsággal intézkednek majd, mint a zsebtolvajokkal és azokkal a férfiakkal szemben, akik nem hajlandóak elfogadni, ha egy nő nemet mond – emelte ki Jürgen Mathies, a kölni rendőrség vezetője.
 

 

Az esetleges rendbontók, erőszakoskodók számára 400 férőhelyet alakítottak ki rendőrségi fogdákban. Az utcai mulatságok helyszínéről csaknem ötven embert kitiltottak, köztük ismert észak-afrikai zsebtolvajokat, motoros bandák tagjait és olyan embereket, akik az utóbbi években erőszakos cselekményeket követtek el a karneváli rendezvényeken.

 

 

 

Az esti, éjszakai mulatságok alatt a városban 30 erősen kivilágított és védett övezetet alakítanak ki. Kiterjesztették a térfigyelő rendszert is, így nemcsak a belváros számos pontján, hanem valamennyi pályaudvaron és metróállomáson működnek biztonsági kamerák, a karneválozókat Kölnbe szállító 130 különvonaton pedig megerősítik a biztonsági szolgálatot.
 

 

A tavalyi farsangi szezonban nagyjából 50 szexuális bűncselekmény történt Kölnben.

 

 

 

MTI

Nyitókép: travelo.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!