A Tesla bemutatta új elektromos autóját, a széles tömegeknek kínált Tesla Model 3-at. A kocsi, mely az önvezetéshez szükséges hardverrel is rendelkezik, a törésteszteken 5 csillagot kapott, Az autóban 5 felnőtt személy kényelmesen elfér,

 

Gyorsulása 0-100 km/h-ra kevesebb mint 6 másodperc. A hatótávolság terén további fejlődés, hogy az előzetesen jelzett 320 helyett 344 kilométert tehetünk majd meg egyetlen feltöltéssel. Musk azt ígéri, hogy jelenlegi  feltöltő-hálózatát jövő év végéig megduplázza, 2017-ben már 15 ezer töltőoszlop várja majd a tulajdonosokat. Persze elsősorban Amerikában. A világ többi részén jövő év végéig 444-re emelkedhet a Supercharger feltöltő-hálózat.

 

tesla3

 

 hirdetes_810x300  

A kocsi ára 35 ezer dollár (mintegy 32 500 euró), ami az eddigi Tesla modellekhez képest az eddigi legjobb ár-érték arány. Az érdeklődést jelzi, hogy a bemutató napján már 158 ezer megrendelés érkezett az új Teslára, mely az Audi A4, vagy a BMW 3-as osztályában szeretne előretörni a piacon.

 

A Tesla ezzel a modellel szeretne végre nyereségessé válni, valamint elérni az évi 500 ezer darabszámot. Jelenleg ennek töredékénél tartanak, tavaly a világon 50 580 új Tesla nyert gazdára. Világszinten összesen 549 ezer tisztán elektromos vagy plug-in hibrid autót értékesítettek.

 

Ami a cég gazdasági eredményeit illeti,  a gyártó a tavalyi év utolsó negyedévében 114 millió dolláros veszteséget könyvelt el 320 millió dolláros éves veszteség mellett..

 

tesla3b

 

A beruházási költségek persze óriásiak. beruházásának az épülő Gigafactory-nak a finanszírozása. A Tesla Nevadában épülő új létesítményében lítium-ion akkumulátorokat fognak gyártani. A beruházás összértéke ötmilliárd dollár.

 

hvg.hu/Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!