A Szociális Biztosító 71 milliós, információs rendszer vásárlásáról szóló tenderét más formában kellene megvalósítani és eleve átértékelést igényel. Ezt az SNS vezetése jelentette ki kedden. A párt a koalíciós tanács ülésén szeretne foglalkozni az üggyel. A Most-Híd nem szándékozik foglalkozni ezzel a kérdéssel, a Sieť  egyelőre nem  nyilatkozott.

 

A Szociális Biztosító 2013-ban meghirdetett tenderével kapcsolatban több kifogás is felmerült. Többek között az, hogy miért csak a választások után hirdették ki a nyertes céget (Gratex), ha a tendert még 2013-ban meghirdették. A három éves késlekedés miatt előfordulhat, hogy nem lehet EU-s forrásokból finanszírozni a projektet.

 

Mivel az illetékes politikusok közül szinte senki sem látta a projekt hatástanulmányát, eleve kétségesek a drága közbeszerzés pozitív hozadékai. Épp ezért Peter Pellegrini (Smer) a közigazgatás informatizációjáért felelős miniszterelnök-helyettes erősen érdeklődik az iránt, milyen körülmények között fogadta el a projekt tervezetét a belügyminisztérium.

 

 hirdetes_810x300  

A 71 millió eurós beruházás komoly tételt képvisel, hiszen eddig az állam valamivel kevesebb mint 1 milliárd eurót költött informatizációra. Az ügy azért kapott kiemelt figyelmet, mert a közigazgatási információs rendszerek esetében a szakértők nincsenek megelégedve azok hatékonyságával és az elért hozadékokkal, miközben irdatlan összegeket költöttek rájuk.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: pravda.sk

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Újabb túlárazott IT-közbeszerzés, ezúttal a Szociális Biztosítónál

 

Miközben a tanárok sztrájkkészültségben vannak, az állam 20 millió eurót költ informatizációra

 

Újabb csontváz a szekrényben: Bőkezű a minisztérium a programozókkal

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!