Nem veszíti el az egyetemi besorolását a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem (UKF). Az egyetem rektorával, Ľubomír Zelenickývel Peter Plavčan oktatási miniszter hivatalos levélben közölte a döntést.

 

Plavčan elődje, Juraj Draxler a tavaly jelentette be, hogy öt szlovákiai felsőoktatási intézmény egyetemi besorolása veszélyben van, köztük a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemé is. Draxler akkor úgy nyilatkozott, amennyiben a teljes akkreditáció eredményeinek kézhezvételétől számított egy éven belül nem kerül sor az orvoslásra, az a veszély fenyeget, hogy az oktatási minisztériumnak meg kell vonnia az egyetemi besorolást.

 

A nem egyetemi felsőoktatási intézmények közé való átcsoportosításra vonatkozó fenyegetés a felsőoktatási intézmények akkreditációs feltételeiből ered.

 

Az UKF jelenleg háromszintű képzést nyújt: alapszintű, mesteri és doktori tanulmányokat. A diákok a tanulmányi program keretén belül valamennyi szinten kiválaszthatják a saját tanszékük, karuk, de más karok, sőt más főiskolák által kínált, érdeklődésüknek megfelelő szaktantárgyakat.

 hirdetes_810x300  

 

forrás: Felvidék.ma
borítókép: teraz.sk

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!