Robert Fico kormányfő ma Németországban találkozott Angel Merkel német kancellárral. Ez a találkozó is egyike a jövő hónap elején induló soros EU-elnökség előtti hivatalos látogatásoknak. A szlovák elnökséghez több ország is negatívan viszonyul, mivel Szlovákia a legtöbb kérdésben nem a nyugati „fő irányt” követi – főleg nem a migrációs politikát illetően.

 

Angela Merkel a találkozó utáni közös sajtótájékoztatón kijelentette, hiszi, hogy Szlovákia jó elnöklő országnak bizonyul majd, és nem vonja kétségbe, hogy a szlovák diplomácia megbirkózik a feladatokkal. Egyúttal azt is elmondta, hogy Németország igyekszik majd támogatni a szlovákiai elnökséget.

 

Forrás: Gettyimages.com
Forrás: Gettyimages.com

 

A soros elnökség betöltésén kívül Merkel és Fico a migrációs kérdésekről is beszéltek. A kancellár szerint „természetes, hogy vannak kérdések, ahol esetleg eltérőek a vélemények”, de hiszi, hogy Szlovákia jó partnere Németországnak. Egyetértést lát több intézkedés esetében is, mint például a Törökországgal kötött megállapodással, és az Európai Unió külső határainak védelmével kapcsolatban.

 hirdetes_810x300  

 

Robert Fico kormányfő elmondta, melyek Szlovákia fő prioritásai az elnökség betöltése idején, amelyeket azonban külső tényezők megváltoztathatnak. Ezek közé sorolta a kormányfő Nagy-Britannia kilépését az EU-ból és a migrációs krízist. Fico hangsúlyozta a tagállamok közötti konszenzus fontosságát is.

 

Forrás: Gettyimages.com
Forrás: Gettyimages.com

 

Teraz.sk

Nyitókép: gettyimages.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!