A márciusi parlamenti választások óta a képviselők összesen 24 napot töltöttek a parlamentben, a most kezdődött nyári szabadságot csak az EU-elnökséggel kapcsolatos teendők, feladatok szakíthatják meg. A parlamenti ellenzék viszont nem szeretne sokáig várni a kormány tagjainak leváltásával, nyáron is tevékenykedni fog.

 

Eddig összesen nyolc ülést tartottak, háromszor volt 6-6 napot igénybe vevő tárgyalásuk, a többi alkalommal pedig 1-2 napos üléseken vettek részt, ezek legtöbbször az ellenzék által kezdeményezett kormánytagok lemondását kívánták elérni. A Robert Fico és Robert Kaliňák belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványt a közelmúlt eseményei miatt szeptemberben tárgyalják majd újra.

 

Szeptember 6-án mennek újra munkába

 

 hirdetes_810x300  

A honatyák legközelebb szeptember 6-án ülnek be a parlament padsorai közé, év végéig még 35 tárgyalási nap vár rájuk. A parlamenti üléseken kívül a képviselők részt vesznek az egyes bizottságok ülésein is.

 

Egy ideig a kormányülések is elmaradnak majd a nyári szabadságolás miatt, a miniszterek augusztus 17-én találkozban legközelebb, március óta összesen 16 alkalommal tartottak ülést.

 

forrás: teraz.sk
kép:  tvnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!