Robert Fico miniszterelnök harmadik kormánya kötelezettséget vállalt programjában arra, hogy 2020-ig autópályával kapcsolja össze Nyugat- és Kelet-Szlovákiát. Roman Brecely közlekedésügyi miniszter azonban már ma tisztában van azzal, hogy ennek megvalósítása a jelzett határidőig merő fikció. Becslése szerint 2020-ig 450 km autópálya készülhetne el – írja a hírek.sk.

Szlovákia leghosszabb autópálya szakaszának Achilles-sarka egy 13 kilométeres jövendőbeli aszfaltcsík Nagyturány (Turany) és Gombás (Hubová) között. „Már ma kijelenthető, hogy nincs esélyünk befejezni, mert 4 évet elvesztegettünk a nyomvonal- és más egyéb tervezési módosításokkal“ – mondta Roman Brecely közlekedésügyi miniszter.

 

A miniszter 2023-24-re saccolja a Pozsonyt Kassával összekötő D1-es autópálya elkészültét, beleértve a fentebb említett szakaszt.

 

A Pozsonyt-Kassával összekötni hivatott D1-es autópálya építési munkálatai még 1972-ben megkezdődtek. Jelenleg ennek egy 359 kilométer hosszú szakasza járható, miközben teljes hosszában elérné az 516 kilométert. A már meglévő aszfaltcsíkon túl jelenleg további 40 kilométernyi autópálya építése van folyamatban, míg a fennmaradó 110 kilométernyi autópálya-szakasz megépítése egyelőre előkészületi fázisban van.

 hirdetes_810x300  

 

forrás: hirek.sk
kép:  webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!