Egy 31 éves tunéziai származású nizzai férfi volt annak a teherautónak a sofőrje, amely csütörtök este Nizzában a francia nemzeti ünnepre összegyűlt tömegbe hajtott – írta a Nice-Matin című helyi újság saját információja alapján. Egy rendőrségi forrás szerint a tettest nyilvántartották különböző köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt, de a hírszerzési szolgálatok nem ismerték.

A rendőrség egyelőre annyit erősített meg, hogy az említett férfi igazolványát találták meg a tömeges gázoláshoz használt teherautóban.

 

French forensic police continue their investigation as they gather clues the day after a truck at high speed ran into a crowd killing scores celebrating the Bastille Day July 14 national holiday on the Promenade des Anglais in Nice, France, July 15, 2016.    REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

 

Borzalmas látványról számolt be a sajtónak egy hatvanéves férfi, aki egy méterre volt, amikor a teherautó éppen “végigpásztázott” a tömegben. Ő is és más szemtanú is látta, hogy a jármű cikkcakkban gázolt az emberek között, hogy minél többet sodorjon el közöttük.

 

 hirdetes_810x300  

Christian Estrossi, Nizza egykori polgármestere elmondta, hogy a sofőr egy pisztollyal többször belelőtt a tömegbe, majd a rendőrök őt lőtték le. A hatóságok egy működésképtelen gránátot, valamint számos fegyvernek látszó tárgyat találtak később a járműben.

 

French police forces and forensic officers stand next to a truck July 15, 2016 that ran into a crowd celebrating the Bastille Day national holiday on the Promenade des Anglais killing at least 60 people in Nice, France, July 14.    REUTERS/Eric Gaillard
REUTERS/Eric Gaillard

Egy szemtanú, aki az események során végig jelen volt, azt mondta a BFMTV helyi állomásnak, hogy a támadó fegyvert rántott és a rendőrökre kezdett lőni. A hatóságiak megölték, a merénylő feje áttörte a teherautó ablakát.
Rögtön a gázolás és a lövöldözés után emberi testek darabjai, holttestek, őrjöngő túlélők maradtak a helyszínen. Többen elmesélték az olasz hírügynökség tudósítójának, hogy a hatóságok az eset után felszólították őket, azonnal szaladjanak el a helyszínről, mert félő, hogy a járműben robbanóanyag is van, és a teherautó felrobbanhat.

 

A támadásnak 84 halottja, 100 sebesültje van, közülük 18 állapota kritikus.

hirado.hu
borítókép: Eric Gaillard – Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!