Másodszor született kedvező ítélet Štefan Harabin számára a  Pozsonyi Kerületi Bíróságon, ugyanis a Legfőbb Ügyészségnek kárpótlást kell fizetni azért, mert 2008-ban megerősítette, hogy a főbíró egy drogdílerrel (Bakim Sadiki) folytatott telefonbeszélgetésének átirata valódi.

 

A Legfelsőbb Bíróság volt elnökének járó kárpótlás nagyságát nem határozták meg, azt majd a járásbíróság számolja ki, amely a kárpótlást eredetileg 150 ezer euróban határozta meg. A bíróságnak így most meg kell vizsgálnia, megfelelő-e a megítélt összeg.

 

 

 

 hirdetes_810x300  

Dobroslav Trnka egykori főügyész 2008-ban erősítette meg, hogy a Harabin és az albán maffia egykori vezérének tartott Baki Sadiki között 1994-ben történt beszélgetés átirata eredeti – emiatt perelt. A SME napilap birtokába került a bírósági határozat is, mely szerint az alapján döntöttek a kártérítésről, hogy a Legfőbb Ügyészség nyilatkozott az ügyben.

 

Azt nem vizsgálták, hogy a beszélgetés átirata valódi-e, a bíróság szerint az akkori főügyész megsértette titoktartási kötelezettségét.

 

forrás: sme.sk/tvnoviny.sk
kép: tvnoviny.sk/TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!