Csütörtökön folytatta szereplését a magyar női vízilabda-válogatott Spanyolország ellen. Bíró Attila lányai egygólos verséget szenvedtek a spanyoloktól. A cselgáncstornán a 78 kilós Joó Abigél és a 100 kilós Cirjenics Miklós is bemutatkozott, valamint a tollaslabdázó Sárosi Laura is. Az úszóinknál három aranyra is van esélyünk, Hosszú Katinka, Cseh László és Kapás Boglárka révén.

 

Úszás

 

Több magyar úszó is medencébe ugrott a nap folyamán. Elsőként Takács Krisztián  férfi 50 méteres gyorsúszásának előfutamában szerepelt, de 22.12-es idővel nem sikerült a továbbjutás és 17. lett.

 

 hirdetes_810x300  

Nem tudom, mit vétettem, amiért soha nem kegyeltek a századmásodpercek… – idézi Takács Krisztián szavait az úszószövetség Facebook-oldala. – Úgy éreztem, kifejezetten jó úszás volt, amikor visszanéztem, azt vártam, hogy 21-gyel kezdődjön az idő. A végén elég puhán értem be, nem tudtam azonnal erősen érinteni a panelt, meglehet, emiatt nem sikerült…

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Hosszú Katinka a riói nyári olimpia nõi 200 méteres hátúszás versenyszámának elõfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Hosszú Katinka bejutott az elõdöntõbe. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Hosszú Katinka a riói nyári olimpia nõi 200 méteres hátúszás versenyszámának elõfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Hosszú Katinka bejutott az elõdöntõbe.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A női 200 méter hát előfutamában két magyar is érdekelt volt – Hosszú Katinka és György Réka. Hosszú Katinka 2:06.09-es idővel megnyerte saját futamát. György Réka futamában 2:12.99-et úszott, amivel sajnos nem sikerült továbbjutnia és a 22. helyen végzett.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Cseh László a riói nyári olimpia férfi 100 méteres pillangóúszás versenyszámának elõfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Cseh László bejutott az elõdöntõbe. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Cseh László a riói nyári olimpia férfi 100 méteres pillangóúszás versenyszámának elõfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Cseh László bejutott az elõdöntõbe.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Férfi 100 méter pillangón a komoly esélyesnek számító Cseh László is jól kezdett és megnyerte saját előfutamát, 51.52-es idejével és a második legjobb idővel sikerült továbbjutnia. A szám másik magyar indulója Pulai Bence 52.73-mal a 26. helyen zárt.

 

„Nem volt ez rossz így reggel, de a kezdés nagyon lassú volt, kell egy kis önbizalmat gyűjtenem, mert nagyon mélyről kell visszajönnöm” – mondta Cseh, akit saját bevallása szerint „kicsit összenyomott” az olimpia 200 pillangón, ahol hetedik lett. „Ha sikerül bejutni a döntőbe, ott már egy könnyed úszás kell, görcsösen nem lehet.”

 

„Ez csak olimpián jön elő nálam speciálisan, sajnos az ötkarika néha agyonnyomja az embert, de ahogy látom, nem csak engem. Vannak akik sajnos hasonló sorsra jutottak. Most száz pillangón meg kell mutatni, hogy azért nem vagyunk mi olyan bénák, csak néha nem jön össze” – tette hozzá Cseh.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Kapás Boglárka a riói nyári olimpia nõi 800 méteres gyorsúszás versenyszámának elõfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Kapás Boglárka bejutott a döntõbe. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Kapás Boglárka a riói nyári olimpia nõi 800 méteres gyorsúszás versenyszámának elõfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 11-én. Kapás Boglárka bejutott a döntõbe.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Női 800 méteres gyorson is két magyarnak szoríthattunk Kapás Boglárka és Risztov Éva személyében. Viszont csak egyiküknek sikerült a döntőbe kerülés Kapás Boglárka 8:19.43-mal, új országos csúccsal a második idővel jutott a döntőbe, míg Risztov Éva a csalódáskeltő 14. helyen végzett.

 

A futamot akartam megnyerni, reméltem, picit élesebb lesz a verseny, de sajnos nem szorongattak meg, mert ha egymás mellett úszunk, picit mindenki rátesz kézzel is, lábbal is, akkor talán 8:32-nél jobb is lehetett volna. Ennyit akartam, hiába volt már reggel is viharos jókedvem, tudtam, nem én fogok ma 8:06-ot úszni, hanem Ledecky. – nyilatkozta a csalódott Risztov Éva az úszószövetség honlapjának

 

Éjjeli program magyarokkal 

 

03.35: női 200 m hát, elődöntő (Hosszú Katinka)

04.31: férfi 100 m pillangó, elődöntő (Cseh László)

 

Vízilabada

 

A magyar női vízilabda-válogatott második mérkőzésén Spanyolország ellen szállt medencébe. Az első mérkőzésünket Kína ellen megnyertük, míg a spanyolok az Egyesült Államok ellen szenvedtek sima vereséget.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Gangl Edina kapus a riói nyári olimpia nõi vízilabdatornáján a B csoport második fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 11-én. A magyar nõi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Gangl Edina kapus a riói nyári olimpia nõi vízilabdatornáján a B csoport második fordulójában játszott Magyarország – Spanyolország mérkõzésen a Rio de Janeiró-i Maria Lenk Uszodában 2016. augusztus 11-én. A magyar nõi vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A mérkőzésen az első két negyedben kiegyenlített játék folyt és két negyed után 6-6 volt az állás. A mérkőzés a harmadik negyedben dőlt el, mikor a spanyolok ezt a játékrészt 4-1-re nyerték. A végén hiába zárkóztunk fel egy gólra és volt esélyünk az egyenlítésre, nem sikerült és 11:10-es arányban egygólos vereséget szenvedtünk.

 

A folytatásban magyar idő szerint szombaton 18 órától szállnak újra lányaink a medencébe az amerikaiak ellen.

 

Cselgáncs

 

A riói olimpia cselgáncsversenyének csütörtöki napján két magyar lépett a szőnyegre. Joó Abigél a legjobb 32 között fölényes győzelmet aratott a mongol Lhamdegd Pürevzsargal ellen. A folytatásban Jóó Abigél két jukóval legyőzte a japán Umeki Mamit a riói olimpia cselgáncsversenyének nyolcaddöntőjében. A negyeddöntőben a magyar versenyző útjába a címvédő amerikai Kayla Harrison került, akivel már nem tudott mit kezdeni és egy iponnal kikapott. Érdekesség hogy 2012-ben ugyanebben a szakaszban találkozott a két cselgáncsozó és szintén az amerikai győzött. A magyar a vigaszágon folytathatja ugyanúgy, mint 2012-ben is.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Joó Abigél (fehérben) küzd a kubai Yalennis Castillo ellen a nõi cselgáncsozók 78 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkõzésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 11-én. Joó Abigél kikapott a vigaszágon, így hetedikként zárt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Joó Abigél (fehérben) küzd a kubai Yalennis Castillo ellen a nõi cselgáncsozók 78 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkõzésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 11-én. Joó Abigél kikapott a vigaszágon, így hetedikként zárt.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

A nap másik magyar indulója a cselgáncsozók között Cirjenics Miklós  volt a 100 kilogrammosok kategóriájában. A legjobb 32 között azonban nem bírt német ellenfelével és már az első fordulóban búcsúzni kényszerült a magyar olimpikon. A német Karl-Richard Freytől kapott ki a rendes játékidőt követően egy iponnal.

 

Tollaslabda

 

Az olimpiák történetében húsz év után szerepelhetett magyar versenyző a tollaslabdázók között. Sárosi Laura a kilencedik helyen kiemelt  indiai Sindhu Venketa Pusarlától szenvedett kétszettes vereséget. Sárosi legközelebb két nap múlva, szombaton lép újra pályára a világranglistán 20. kanadai Michelle Li ellen.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Sárosi Laura az indiai Puszarla Venkata Szindhu elleni csoportmérkõzésen a rió nyári olimpia nõi egyéni tollaslabdaversenyén a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 11-én. Sárosi Laura kikapott elsõ mérkõzésén. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Sárosi Laura az indiai Puszarla Venkata Szindhu elleni csoportmérkõzésen a rió nyári olimpia nõi egyéni tollaslabdaversenyén a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 4-es pavilonjában 2016. augusztus 11-én. Sárosi Laura kikapott elsõ mérkõzésén.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Fura volt felmenni a pályára, és ennyi ember előtt játszani, nehezebb kiállni úgy, hogy ötvenöt hellyel előrébb van a világranglistán, és sokkal tapasztaltabb játékos nálam. Végig nagyon izgultam, teljesen más ez, mint azok a versenyek, amelyeken én játszom, nem szoktam top tízes játékosok ellen pályára lépni, ez egyelőre nem az én szintem, talán majd Tokióban, ha kijutok – nyilatkozta a magyar versenyző élete első olimpiai mérkőzése után.

 

Vitorlázás: Berecz Zsombor futamgyőzelemmel a harmadik helyen

 

A finndingis Berecz Zsombor megnyerte az  ötödik  futamot a Rio de Janeiró-i olimpia vitorlásversenyein csütörtökön, s összetettben feljött a harmadik helyre.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11. Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futama után a Rio de Janeiró-i Dicsõség Jachtkikötõben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre. MTI Fotó: Kovács Tamás
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 11.
Berecz Zsombor a riói nyári olimpia férfi vitorlásversenyén, a Finndingi hajóosztály ötödik futama után a Rio de Janeiró-i Dicsõség Jachtkikötõben 2016. augusztus 11-én. Berecz Zsombor megnyerte az ötödik futamot, és összetettben feljött a harmadik helyre.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Berecz az első két bóját még a második helyen vette, de aztán az élre állt, s az 55 perces részversenyen elsőként haladt át a célvonalon. Ezzel összetettben feljött a negyedik helyre. A következő futamban hetedik lett, de az eredmények kedvező alakulásának köszönhetően mégis sikerült újra előrelépnie, s harmadikként várhatja a szombati folytatást.

 

 

Csütörtökön a magyarok közül még a szörfös Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára érdekelt.

 

 

 

Forrás: m4sport.hu, MTI, nemzetisport.hu

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!