A magyar női vízilabda-válogatott 11-6-ra kikapott a címvédő és világbajnok amerikai csapattól a riói olimpia csoportküzdelmeinek szombati zárófordulójában. Nem kezdett rosszul a magyar csapat, azonban a második negyedben semmi nem akart összejönni a lányoknak, az amerikaiak pedig nagyon megléptek.

 

Bíró Attila Európa-bajnok együttese – amely korábban a kínaiakat legyőzte, a spanyoloktól pedig vereséget szenvedett – a négyes harmadik helyén végzett, ami azt jelenti, hogy a folytatásban az olimpiai bronzérmes ausztrálokkal játszik majd a negyeddöntőben.

 

Négy évvel ezelőtt, Londonban a bronzmérkőzésen találkozott egymással a két csapat, akkor hosszabbítás után 13-11-es ausztrál siker született. 2008-ban, Pekingben ugyancsak a harmadik helyért csatázott egymással a két válogatott, a kínai metropoliszban 9-9-es döntetlen után büntetőkkel győztek az ausztrálok.

 

 hirdetes_810x300  

Az olimpiai felkészülés során többször is megmérkőzött egymással a két gárda, a margitszigeti BENU Kupán egy rendkívül kemény összecsapáson 5-3-ra nyertek az ausztrálok, később Cegléden pedig 7-7-es döntetlen született.

Eredmény – női vízilabdatorna, 3. forduló, B csoport:
Egyesült Államok-Magyarország 11-6 (2-2, 5-1, 1-1, 3-2)

 

MTI
fotó: Illyés Tibor/MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!