A magyar férfi vízilabda-válogatott utolsó, vasárnapi csoportmeccsén 10-6-ra nyert a házigazda brazilok ellen, így a hatosa első helyén végzett a riói olimpián, melynek negyeddöntőjében Montenegró legjobbjai ellen száll majd vízbe.

 

A házigazda elleni meccsen mintegy tízezer szurkoló fogadta a feleket, a Benedek-csapat azonban nem rettent meg. Nagy Viktor magabiztos volt a kapuban, egymás után mutatta be a hatalmas védéseket, Vámos, Hosnyánszky és Hárai is nagyon jól játszottak, mindannyian két gólt lőttek.

 

Benedek Tibor is elégedett volt a látottakkal:

 

 hirdetes_810x300  

„Jó volt, hogy itt játszottuk az utolsó csoportmeccset, s nem a negyeddöntőn kell ismerkedni a körülményekkel. Montenegró nagyon agresszív ellenfél, ezt tapasztaltuk az Eb-n. Ha ugyanúgy meg tudnak minket zavarni a fizikális fölényükkel, akkor nagy bajban leszünk, de ha függetleníteni tudjuk magunkat ettől és elhisszük, hogy jobban tudunk játszani, mert szerintem jobban tudunk, akkor meg tudjuk nyerni a mérkőzést.”

 

A negyeddöntőkben a bivalyerős Montenegró nem lesz könnyű ellenfél, de ha nyernek a mieink, akkor brazil-horvát meccs győztesével kerülnek össze a döntőért.

 

RIO 2016
FÉRFI VÍZILABDA
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
BRAZÍLIA–MAGYARORSZÁG 6–10 (0–3, 1–2,
3–3, 2–2)
Olimpiai Uszoda. V: Buch (spanyol), Ivanovszki (montenegrói)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. – Vámos 2, Erdélyi, Szivós, Varga Dé. 1, Varga Dá., Kis G. 1. Cserék: Zalánki 1, Manhercz 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Hárai 2. Szövetségi kapitány:Benedek Tibor
BRAZÍLIA:
Soro – Crivella 1, Oneto Gomes 2, Da Costa Silva, Baches, Perrone 2, Vrlic.Cserék: Franco, Alonso, Salemi, Rocha, Guimaraes 1, Antonelli. Szövetségi kapitány:Ratko Rudic

 

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (a mérkőzések sorrendje még változhat!)
augusztus 16. (K), 16.00: MAGYARORSZÁG–Montenegró
augusztus 16. (K), 17.20: Görögország–Olaszország
augusztus 16. (K), 20.10: Brazília–Horvátország
augusztus 16. (K), 21.30: Szerbia–Spanyolország

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk
fotó: nso.hu, Action Images

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!