A #Sieť jelenleg még a kormánykoalíció részét képezi, ám nem tudni, hogy az öt rebellis képviselő átpártolása a Most-Hídhoz milyen hatással lesz a koalíciós partnerek álláspontjára.

 

Ezzel kapcsolatban augusztus 18-án és 19-én várhatóak tárgyalások – mondta Roman Brecely a #Sieť új elnöke, közlekedésügyi miniszter a párt mai elnökségi ülése után. Ugyanakkor elképzelhetőnek tartja, hogy a tárgyalások során az általa vezetett minisztérium további működésének mikéntje is szóba kerülhet.

 

„Az EU soros elnöksége alatt a koalíciós szerződés esetleges felbontását politikai hazárdjátéknak, valamint a kormánytöbbség destabilizációjához vezető lépésnek tartom” – nyilatkozta Brecely.

 

A #Sieť elnöke azt is megjegyezte, hogy a koalíciós partnereknek olyan megoldást fog javasolni, amely biztosítja a kormánykoalíció szilárdságát.

 hirdetes_810x300  

 

Az „ötösfogat” távozását a párt elnöksége tudomásul vette, de Brecely szerint döntésük megmutatta, hogy bizniszorientáltan állnak a parlamentben betöltött feladatuk teljesítéséhez.

 

Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Katarína Cséfalvayová, Igor Janckulík és Eduard Adamčík belépnek a Most-Híd frakciójába, miután erről megegyeztek Bugár Bélával.

 

TASR

Nyitókép: teraz.sk

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hrnčiarék belépnek a Most-Híd frakciójába

 

Sieťes érkezőkkel szlovákosodik és erősödik a Most-Híd. Mi következik ebből a magyarok számára?

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!