A Most-Híd számára fontosabb  Lucia Žitňanská igazságügyi miniszteri posztja, mint a megszerzett minisztériumok száma, mondta Bugár Béla a SITA hírügynökségnek. Szerinte ugyanis a párt programjának egyik alappillére a jogállamiság és a korrupció ellene küzdelem.

 

Bugár Béla pártelnök elégedett azzal, hogy a pártja a kormányban két miniszteri széket kapott, még akkor is, ha ez több is lehetett volna, ha a Most-Híd kizsarolja magának, amit nem akart:

 

„Számunkra fontosabb volt az, hogy mit tudunk a programunkban bejuttatni a koalíciós szerződésbe és a kormányprogramba. A céljaink kilencven százaléka bekerült a koalíciós szerződésbe és a kormányprogramba. Az egyetlen párt voltunk, aki a tárgyalásokra úgy érkezett, hogy világos elképzelései voltak arról, mit akarunk átültetni a saját programunkból a kormány programprioritásai közé”

 

– hangsúlyozta Bugár. Ugyanezekkel a prioritásokkal mentek tárgyalni az SaS elnökéhez, Richard Sulíkhoz is később, majd amikor biztos volt, hogy nem tud kormányt alakítani, Robert Ficonál is hasonló volt a helyzet.

 hirdetes_810x300  

 

„Sikerült megmentenünk a kisiskolákat egész Szlovákiában. Megvédtük az összes kisebbségi iskolát, ahol a fenntartás veszélyben volt”

 

– tette hozzá azzal, hogy az ősszel még tárgyalni fognak a nehéz helyzetben levő iskolák finanszírózásáról, amiért a pártja küzdeni fog. Végezetül hozzátette, hogy a pártnak sikerült keresztülvinnie az elmaradott régiók támogatását és a munkahelyteremtést.

 

forrás: webnoviny.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!