Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók „A” sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai versenynapján, ezzel megszerezte Magyarország 10. érmét.

 

„Jobban hangzana, hogy kétszeres paralimpiai bajnok vagyok, de boldog vagyok a két ezüstéremmel – nyilatkozott Osváth Richárd, aki négy éve Londonban harmadik volt ebben a fegyvernemben. – A döntőbeli riválisom nagyon tudta, hogy mit kell csinálni ellenem, korábban vívtunk már többször is, most nagyon jól vívott, nem tudtam vele mit kezdeni.”

 

 

Az elődöntőről a magyar vívó azt mondta: azt a kínai versenyzőt korábban még soha nem tudta megverni, nagyon örül neki, hogy most sikerült, de valószínűleg abban a csatában elfáradt fejben.
 

 

Hozzátette: abból a szempontból örül a tőr ezüstéremnek, hogy a két fegyvernemi edzője nem tudja majd „zrikálni” egymást, hiszen kardban is második lett.
 

 hirdetes_810x300  

 

„Én egy éremmel is elégedett lettem volna, azért jöttem. Nagyon örülök a két ezüstnek” – fogalmazott.

 

 

A szatmárnémeti születésű Osváth ígéretes vívó volt, bekerült a román válogatottba is, egy sérülés azonban kettétörte a pályafutását. Több műtét után egy 2008-as baleset óta nem tudja behajlítani a jobb lábát. A para-karrierje már Magyarországon indult: paralimpiai bronz- (2012, London, tőr), világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes. Most pedig immár kétszeres paralimpiai ezüstérmes is.

 hirdetes_810x300  

 

 

MTI, Körkép.sk

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!