A Focus ügynökség szeptemberi közvélemény-kutatása alapján 8 párti parlament alakulna, ha ma zajlanának a választások. Az összetételben viszont lenne némi változás.

 

Az 1009 megkérdezett 71,6 %-a rendelkezett határozott elképzeléssel arról, hogy kire szavazna, 18,9 % nem menne el választani, míg 9,5 % nem tudja, hogy kire adná le voksát.

 

A Smer továbbra is vezet

 

 hirdetes_810x300  

A legtöbb szavazatot a Smer gyűjtené be, 27,7 %-nyi támogatottsága 46 képviselői széket jelentene. Őket követi Richard Sulík pártja, az SaS 13,5 %-kal (22 mandátum), harmadik legerősebb pártként pedig az Andrej Danko vezette SNS kerülne a törvényhozásba 12,6 %-kal (21 képviselői szék).

 

Kotleba pártja, a Ľudová strana Naše Slovensko 8,3 %-kal és 14 képviselővel a negyedik helyen végezne.

 

focus_sept

 

Igor Matovič és Daniel Lipšic kooperációja az OĽANO – NOVA 8,2 %-kal 13 képviselői székhez jutna, míg a jelenlegi kormánykoalíciós Most-Híd 7,7 %-kal és szintén 13 parlamenti hellyel hatodikként végezne a sorban.

 

Boris Kollár Sme Rodinája 6,8 %-kal és 11 képviselővel jutna be a parlamentbe, a széthulló SIEŤ helyett pedig a KDH kerülne a törvényhozásba 6 %-kal és 10 képviselővel.

 

Ennek fényében a jelenleg kormányzó hármaskoalíció összesen 80 képviselővel rendelkezne.

 

A felmérés alapján az MKP 3,6 %-kal továbbra is a parlamenten kívül maradna.

 

Körkép.sk

Nyitókép: bystricoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!