A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) Nyugat-Szlovákiában razziázott, melynek során 4 embert tartóztatott le. Közül az egyik „szellemi leépülésre“ hivatkozva próbálta elkerülni az őrizetbevételt.

 

A NAKA az elkövetők kvartettjét folyamatos adócsalás vádjával tartóztatta le. Štefan M., Marián M., Anna L. és Ivan R.  2011 és 2014 között jogtalanul igényeltek vissza áfát, amihez nem kevesebb, mint 60 garázscégből álló láncolatot tartottak fenn.

 

Bárminemű hivatalos könyvelési dokumentációra való hivatkozás nélkül, kitalált értékek feltüntetésével igényeltek vissza áfát az államtól, összesen 3 millió eurós kárt okozva a költségvetésnek.

 

 hirdetes_810x300  

Az orvosok is megvizsgálták a „szellemileg leépült” elkövetőt

 

Három embert a NAKA közvetlenül a letartóztatásakor vizsgálati fogságba helyezett, a negyedik azonban „szellemi leépülésre” hivatkozva akarta elkerülni a börtönt. A NAKA pszichiátereket és neurológusokat is felkért az elkövető kivizsgálására, akik megállapították, hogy az egyszerűen csak szimulál.

 

„Az orvosok szerint az illető egy szimuláns, és nem volt indokolt orvosi ellátása. A [vizsgálat után] az illetőt elzárták”

 

A négy adócsaló 12 évnyi szabadságvesztés elé néz.

 

HNonline.sk

Nyitókép: Ginn.press

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!