A verseny 42. napján Fa Nándor és a Spirit of Hungary a tizedik helyre lépett előre, miután kidőlt a közvetlenül előtte vitorlázó vetélytárs, a Stéphane Le Diraison árbóca. A francia hajós sérülés nélkül úszta meg az esetet, jól van és Melbourne felé hajózik.

 

Ezzel kiesett a versenyből Nándor legközelebbi vetélytársa, akivel a rajt óta a legszorosabb küzdelmet vívta. Többször előzték egymást, miközben egyre előrébb törtek a mezőnyben. Az Indiai-óceánon a Kergülen-szigetek után jó meteotaktikával sikeresen léptek meg egy korábban szorosan együtt vitorlázó öt-hat hajós csoportból. A könnyebb és bizonyos szelekben gyorsabb hajóval versenyző Le Diraison a hét közepén 120-130 mérföldnyire távolodott magyar ellenfelétől, de az elmúlt két napban Nándi egyre közeledett, és már lefelezte a hátrányát, amikor a francia kiesett.

 

Búcsúzunk a verseny leghosszabb nevű hajójától: Compagnie du Lit – Ville de Boulogne-Billancourt . Kiszállásával eltűnik a mezőnyből az a hajó, amelynek a teljesen magyar építésű Spirit of Hungary mellett még volt valamennyi magyar vonatkozása. Stéphane Le Diraison hajójának testét a versenyre a franciaországi La Ciotatban egy magyar csapat, Antal Gábor és munkatársai készítették fel a földkerülőre. A hajó bírta is!

 

 hirdetes_810x300  

Fa Nándor ma reggel 8 órakor (UTC) 12 934 tengeri mérföldnyire volt a céltól. A november 6-án elrajtolt 29 hajóból 21 van még versenyben.

 

spiritofhungary.hu
kép:  Spirit of Hungary

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!