Február elejétől a pozsonyi városi tömegközlekedés járművein angol nyelven is tájékoztatják majd a turistákat néhány fontos megállóról és információról. A Pozsonyi Közlekedési Vállalat tájékoztatása szerint így könnyebben orientálódnak majd azok a külföldi turisták a városban, akik a tömegközlekedést használnak.

 

A 24 csomópont közé tartozik például a Nagyszombati-vám (Trnavské mýto) is, ahol például felhívják majd az utasok figyelmét arra, hogy itt lehet átszállni a 61-es vonalra, amely a repülőtérhez vezet. A Koronázási domb téren (ma Ľudovít Štúr tér) található megállóban például felhívják majd a figyelmet a Szlovák Filharmónia épületére és az SZNF-hídra is, de az utasok megtudhatják az UFO kilátó és a városközpont távolságát, és a bécsi repülőtér felé tartó járatok elérhetőségét is.

 

Kép: BSK.sk

 

A projektet a közlekedési vállalat a Bratislava Tourist Board idegenforgalmi szervezettel közösen készíti. Pozsonyba az elmúlt évben 18 százalékkal több látogató érkezett, mint 2015-ben. A legtöbben Csehországból, Ausztriából és Németországból jöttek, de a magyarországi vturisták létszámának növekedése is jelentős.

 hirdetes_810x300  

 

webnoviny.sk

Nyitókép: webnoviny.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!