Andrej Danko a Rádio Express Braňo Závodský című műsorában élő adásban beszélt nyíiltan arról, hogy megromlott a viszonya a kormányfővel

 

„Köztem és a miniszterelnök között Holjenčík okozta a problémát. Ő az oka, hogy miért akadozik a koalícióban a kommunikáció”

 

– mondta az SNS elnöke, aki saját elmondása szerint amint tudomást szerzett az energiaárak emelkedéséről, rögtön felszólította a kormányfőt, hogy lépjen.

 

„A kormány berendelte Holjenčíket, de mikor két hét után sem történt semmi, akkor kibővítettem a parlamenti ülés programját, hogy az Árszabályozási Hivatal vezetője közvetlenül a képviselők előtt magyarázza meg lépését”

 

 hirdetes_810x300  

Danko mindenképp szeretné azt a látszatot kelteni, hogy Fico ellenében sikerült érvényesíteni akaratát. A rádióban azt is elmondta:

 

„Én erőltettem, hogy Holjenčíket váltsák le. Akkora volt a nyomás, hogy inkább szedte a sátorfáját”

 

Danko, bár koalíciós partner, igyekezett még inkább elhatárolódni az energiaárak körül kipattant botránytól.

 

„Az SNS nem felelős ezekért a szemétségekért”

 

A Szlovák Nemzeti Párt elnöke ugyanakkor nem hívja vissza az állami energetikai vállalatoknál lévő nominánsait. Érdemes azonban megjegyezni, hogy Dankonak és az SNS-nek óriási kárt okozott a kapitányi rangja miatti botrány, így szüksége volt olyan témára, ami eltereli a figyelmet.

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!