Robert Fico (Smer-SD) kormányfő szerint az Európai Uniónak egyértelműen állást kellene foglalnia az Oroszország ellen bevezetett szankciók kapcsán.

 

„Most, ebben a pillanatban, még az USA döntése előtt lenne helyes megfogalmaznunk, hogy miként akarunk hozzáállni az Oroszországot érintő szankciókhoz.”

– Mondta tegnap Robert Fico szlovák miniszterelnök a Máltán tartott nem formális EU-csúcson.

 

Fico felvetette, hogy vajon mit fog szólni az EU akkor, ha az USA úgy dönt, eltörli az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat. Azt is kifejtette, hogy amennyiben újabb szankciókat szeretnének bevezetni az oroszok ellen, ő már nem támogatná azokat.

 

 hirdetes_810x300  

Fico továbbra is értelmetlennek tartja a szankciókat, amelyek negatív hatással vannak Szlovákiára. Kiemelte ugyanakkor, hogy nem megy az EU-val szemben.

 

„Ha a tagországok többsége támogat egy ilyen véleményt, én azt respektálni fogom”.

 

A kormányfő szerint amennyiben az USA beszünteti a szankciókat, „mindannyian rendkívül kellemetlen helyzetben leszünk”.

 

„Az USA lehet, hogy megszünteti a szankciókat, és utána az EU mit csinál? Hogy kövesse az amerikai nagytestvért, akkor ő [az EU] is megszünteti? Véleményem szerint az EU-nak egyértelműen állást kell foglalnia az oroszellenes szankciókkal kapcsolatban. És ki kell mondani, mindegy, hogy az USA eltörli, vagy nem törli, a mi álláspontunk akkor is ez.”

 

Aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!