Szlovákia gazdaságügyi minisztere,  Peter Žiga (Smer-SD) biztosan nem tervezi benyújtani lemondását az energiaárok körül kialakult botrány miatt – mondta a Rádio Expres egyik műsorában.

 

Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy csütörtökön az SaS – OĽaNO-NOVA ellenzéki tanács benyújtja majd Robert Fico kormányfő visszahívására vonatkozó javaslatát, ugyanis korábban három dolgot is kértek a miniszterelnöktől . Igor Matovič így fogalmazta meg hétfőn a feltételeket:

 

„A mai napon az összes átvert ember nevében azt kérem Robert Fico miniszterelnöktől, hogy szerdáig (február 8-ig) menessze az energetikai társaságok igazgatótanácsaiban és felügyelőtanácsaiban ülő összes állami jelöltjét Nyugat-, Közép-, és Kelet-Szlovákiában (Andrej Danko jelöltjeivel egyetemben), illetve szintén február 8-ig menessze Peter Žiga (Smer-SD) gazdaságügyi minisztert is.

 

Az energetikai cégek vezetésében ülő állami jelölteket Žiga szerint egyénileg, nem pedig egyszerre kell visszahívni. Elmondása szerint már elkezdett egyes személyes változtatásokat a vállalatokban, de lépésről lépésre, a törvény betartásával cselekszik. Arra a kérdésre, hogy Jozef Holjenčík vajon keresett-e a botrányos árszabályozáson azt válaszolta, hogy nincsenek ilyen információi, a rendőrség már cselekszik, nem tud ehhez hozzászólni.

 hirdetes_810x300  

 

 

 

Žiga kiemelte, hogy a kormány mindent megtett azért, hogy megvédje az emberek az energiaáraktól. Elmondása szerint a befektetők szeretnék majd eladni részesedésüket az energiavállalatokban, a kormányt mindenképp érdekelni fogja.

 

hnonline.sk, Körkép.sk
kép: hnonline.sk/TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!