Minden harmadik vásárló azt állítja, hogy az akciókat tartalmazó szórólapok alapján vásárol. Az emberek több mint kétötöde (43 százalék) pedig átnézeti az akciós újságokat – Derül ki a Gfk Shopping Monitor Slovakia felméréséből, amely a fogyasztók és a háztartások viselkedését és preferenciáit kutatja Szlovákiában.

 

A kutatás arra is rámutatott, hogy minden negyedik ember online is átnézi az akciós újságokat, minden ötödik pedig megkapja és át is nézi az e-mailben kapott aktuális akciókat tartalmazó szórólapot.

 

Ami a külföldi bevásárlást illeti, a válaszadók ötöde látogat külföldi üzleteket. Ennek legfőbb oka az alacsonyabb árak és az áruk jobb minősége. Miközben Ausztriába leginkább a jobb minőség miatt utazunk, addig Lengyelországba, Csehországba vagy Magyarországra a kedvezőbb árak miatt.

 

 hirdetes_810x300  

A fogyasztók 77 százaléka használ vásárlásai során hűségprogramokat. Ilyenek például a pontgyűjtő programok, hűségkártyák, vagy vásárlási kedvezményt biztosító programok. Leginkább a legnagyobb áruházláncoknál használjuk őket.

 

Teraz.sk
kép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!