Robert Kaliňák (Smer-SD) belügyminiszter ma reagált Miroslav Beblavý vádjaira, miszerint a belügyminiszter megszegte a közbeszerzési törvényt a pozsonyi Ügyfélközpontnál.

 

„Azt mondtuk, hogy ez az épület felújítás után nem kerül majd többe 12,75 millió eurónál áfa nélkül. Ezt meg is tettük, be is tartottuk. Ha beleszámoljuk a telket és az irodahelyiségeket, egy olyan árat kapunk, amiért akkoriban nem lehetett hozzájutni egy irodahelyiséghez sem. Ezért beszélünk megtakarításról”

 

nyilatkozta Kaliňák.

 

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a belügyminisztérium élén Kaliňákkal megszegte a közbeszerzési eljárásra vonatkozó törvényeket az ügyfélközpont épületének felújításánál. Beblavý szerint ezért a minisztériumot 260 ezer euróra bírságolták meg.

 hirdetes_810x300  

 


A Vienna Invest versenyeztetés nélkül szerezte meg az épület felújítására szóló megbízást, Kaliňák szerint az helyzet bonyolult volt.

 

„…Beblavý indítványt nyújtott be a Közbeszerzési Hivatalhoz. A minisztérium a Számvevőszék jelentéséhez csatolta az ellenvéleményezését, erre a Számvevőszék korrigálta álláspontját”

 

mondta a miniszter azzal, hogy ő személyesen eldönthette, ki kapja a felújítási megbízást, mivel a megbízott és az épület tulajdonosa egyugyanazon cég volt.

 

Kaliňák kirohant Beblavý ellen, szerinte a frakción kívüli parlamenti képviselő politikában eltöltött 15 éve után semmi másról nem ismert, csak sajtótájékoztatóiról. Hozzátette, a minisztériumnak nincs tudomása arról, hogy eljárás folyna ellene vagy pénzbírság fenyegetné.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

 

Kapcsolódó cikkünk:

Beblavý szerint Kaliňák törvényt sértett, milliók vesztek el a pozsonyi Ügyfélközpontnál

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!