Idén 28. alkalommal rendezik meg a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábort Tusványos, a biztos pont mottóval. A hagyományoknak megfelelően jövő szombaton felszólal Orbán Viktor miniszterelnök – közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján. A jövő héten, keddtől vasárnapig tartó rendezvényen 28 sátorban tartják a programokat.

 

Németh Zsolt közölte: Orbán Viktor várhatóan megosztja az európai jövővel összefüggő dilemmáit. Utalva a program mottójára, azt mondta: Tusványos biztos pont azért is, mert a magyar nemzetpolitika összefonódik a hagyományos rendezvénnyel, nagyon jelentős gondolatok születtek ott.

 

Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke jelezte: Orbán Viktor mellett ott lesz Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Süli János tárca nélküli miniszter, több államtitkár, helyettes államtitkár, és erdélyi magyar politikusok, határon túli magyar vezetők is részt vesznek a programokon.

 

 hirdetes_810x300  

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén Tusványos 1989 óta határon átnyúló együttműködést, román–magyar párbeszédet és kulturált magyar–magyar politikai eszmecserét is megvalósít. A táborban a közéleti témák mellett a kikapcsolódásra és a szórakozásra is van lehetőség, amiről a népművészeti, sport- vagy zenés-filmes sátrak, valamint a magyarországi és erdélyi magyar együttesek esti koncertjei gondoskodnak.

 

 

magyaridok.hu
kép: Havran Zoltán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!