A Munkaügyi Minisztérium helybenhagyta a Főügyészség tiltakozó beadványát a Čistý deň reszocializációs intézet akkreditációjának megtartására vonatkozóan. A minisztérium így törölte az intézet akkreditációjának megtartásáról szóló határozatát.

 

Az indoklás szerint a vizsgálat során több jogi hiba és minőségi mulasztás is történt. Ezért a Minisztérium végül úgy döntött, nem ismeri el saját korábbi határozatát.

 

A reszocalizációs intézetben történt nemi erőszak esetekre az ellenzéki Natália Blahová (SaS) képviselő hívta fel a figyelmet még tavaly. A liberálisok szerint a Munkaügyi Minisztérium Ján Richter tárcavezetővel együtt teljesen figyelmen kívül hagyták a szexuális visszaélések gyanúját, mikor az intézet akkreditációjának megtartásáról döntöttek.

 

 hirdetes_810x300  

A miniszter tagadja ezeket a vádakat, azzal védekezett, hogy mindvégig a nyomozóhatóságok rendelkezésére állt és együttműködött velük.

 

A vitatott végeredménnyel záródó tavalyi minisztériumi vizsgálat végül nem vonta meg az intézet működéséhez szükséges akkreditációt, a döntés ellen azonban az Főügyészség fellebbezett.

 

A reszocializációs intézet egykori alkalmazottját Igor J. a TV Joj információi szerint szexuális bűntett elkövetésével már megvádolta a rendőrség. Korábban már folyt ellene nyomozás, azt a rendőrség leállította.

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép:

Kapcsolódó cikkek:

A minisztérium nem vonja meg az akkreditációt a Čistý deň-től

 

Honnan szerzett a galántai Čistý deň intézet 3,4 milliós támogatást?

 

Kezelés helyett nemi erőszak. Bántalmazták a 14 éves lányt a galántai javítóintézetben

 

“Búcsúszex” és a szlovák valóság – Új fejlemények a Natália-ügyben

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!