Ha Ján Richter (Smer-SD) munkaügyi miniszter ellen az SNS segítségével szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt, a koalíció széteshet – mondta a Hospodárske noviny-nek adott interjújában a Most-Híd elnöke, Bugár Béla.

 

„Figyelembe kell vennünk, hogy Richter úrnak valamilyen funkciója van a Smerben. Ez olyan, mintha visszahívnák a pártja alelnökét. Vegyük azt, hogy ma Richter jön, holnap már bárki lehet. Ha elindítunk egy lavinát, utána már nem tudjuk megállítani” – mondta Bugár.

 

A koalíciós szerződésben szerinte egyértelműen szerepel, hogy az ellenzékkel való szavazás a koalíció végét jelentené. Bugár még nem tartja valódi fenyegetésnek, hogy a nemzetiek valóban így cselekednének. „Még nem tartunk ott. Vannak tárgyalások, feltételezem, hogy nem történik meg. Ha volna valamilyen más normális alternatíva, akkor ez a kormány megbukik és jön egy másik. De én nem látom az alternatívát” – tette hozzá.

 

A pártelnök nem lát indokot Richter visszahívására és emlékeztetett, hogy a koalíció egyszer már védelmébe vette a parlamentben. Bugár nem gondolja úgy, hogy előrehozott választások jönnének: „Mindannyiunknak van annyi józan paraszti esze, hogy megértsük, mi a jó az országnak”.

 hirdetes_810x300  

Megerősítette, hogy még nem született megegyezés Monika Jankovská Bírói Tanácsba jelöléséről, akit a Smer-SD javasolt, de Lucia Žitňanská igazságügyi miniszter elfogadhatatlannak tartja a jelöltet. A Most-Híd elnöke emlékeztetett, hogy pártja a bíróság nagyobb függetlenségéért küzd, a koalíciónak tárgyalni kellene a helyzetről, de ez még nem történt meg. Elmondása szerint a miniszterei érzékelik a munkafolyamatok lassulását köszönhetően a krízisnek.

 

Teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!