Andrej Kiska a maffiák fortélyaira figyelmezteti a lakosságot. Az adójával kapcsolatos adatok kiszivárogtatásával kapcsolatban pedig Kažimírtól szeretné hallani a végleges következtetéseket.

 

Andrej Kiska az állam maffiáinak fortélyairól beszélt a kampánya pénzügyi jelentésével kapcsolatos dokumentumok kiszivárogtatását illetően. A pénzügyminisztertől a levont következtetéseket szeretné hallani.

 

Az államfő teljes nyilatkozata:

 

 hirdetes_810x300  

„Ezekben a napokban eldől, hogy Szlovákia maffiaország-e vagy sem. Elfogadhatatlan, hogy titkosított dokumentumokat húznak elő és felhasználják az országunk polgárai, politikusai ellen. Ha lehetséges, hogy ilyen módon támadják meg az államfőt, akkor Szlovákiában egyetlen ember sem lehet biztos abban, hogy a zsarolás efféle maffia-fortélyait nem fogják vele szemben is alkalmazni.

 

Ma magyarázatot kértem Peter Kažimír pénzügyminisztertől, miképpen lehetséges az, hogy a pénzügyi jelentésekkel kapcsolatos, törvény által védett információk szivárogtak ki névtelen e-maileken keresztül Ukrajnából. Emellett felszólítottam őt arra, hogy hétfő délelőttig, amíg el nem utazom az ENSZ Közgyűlésére, informáljon az eredményekről.

 

Úgy vélem, hogy ez a helyzet rendkívül komoly, a további lépéseimről pedig folyamatos tájékoztatást nyújtok”.

 

Forrás: DenníkN

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!